Sök
Björn Hellkvist höll på att få med sig samtliga poäng – men det fick han inte.
SHL

Malmö-ilska efter kaptenens matchstraff på Hovet

Malmö-kaptenen Henrik Hetta åkte på ett matchstraff för att ha satt upp klubban i halsen på Djurgårdsbacken Marcus Högström på Hovet. Något som skapade stor irritation hos Björn Hellkvist när skåningarna föll med 3-0.
– Trevligt att se att deras nummer fyra kan spela efter den jättesmällen, säger Malmö-tränaren ironiskt till C More.

Spelmässigt var Malmö långa stunder väl så bra som Djurgården på Hovet, men trots det föll man med 3-0 efter att man inte lyckats överlista en storspelande Mantas Armalis i hemmakassen. Efter matchen var det dock inte spelet som hamnade i fokus, utan snarare en händelse som utspelade sig i slutet av mittenakten.

Malmö-kaptenen Henrik Hetta drabbades då av ett matchstraff efter att han delat ut en cross-checking mot halsen på Djurgårdens Marcus Högström. När Högström sedan var redo för spel igen i slutakten var ilskan stor i bortalägret.
– Trevligt att se att deras nummer fyra kan spela igen efter den jättesmällen, sade Malmö-tränaren Björn Hellkvist ironiskt och irriterat till C More.
– Det verkar som att det är bra honom. Han är på isen och ska spela nu. Det är trevligt.

Känslorna svalnade sedan knappast i bortabåset när det var just Högström som punkterade matchen med sitt 3-0-mål i tom kasse. Övriga fullträffar för Djurgården svarade Robin Alvarez och Matt Anderson för, medan Armalis stoppade 33 skott för sin nolla framför en röststark hemmapublik.

Den här artikeln handlar om: