Sök
Brandon Saad och Ryan Johansen.
Nyheter

25 poäng på tre matcher – facit för Columbus superkedja

Columbus kan mycket väl ha en av NHL:s bästa kedjeformationer kommande säsong. På tre matcher har Brandon Saad, Ryan Johansen och Nick Foligno svarat för 25 poäng tillsammans – efter att de avslutat försäsongen med att kombinera ihop elva poäng mot Nashville.
– De tänker på samma sätt, säger Columbus coach Todd Richards.

Efter att Columbus trejdat till sig tvåfaldiga Stanley Cup-mästaren Brandon Saad från Chicago under sommaren har man nu en av ligans vassaste kedjeformationer. Efter att man kunnat komplettera det tidigare radarparet Ryan Johansen och Nick Foligno med amerikanen har man nu ett offensivt hot som inga andra lag kunnat matcha på försäsongen.

På de tre matcher trion spelat tillsammans har de svarat för sanslösa 25 poäng, efter att de avslutat försäsongen med att kombinera ihop elva poäng mot Nashville i natt.
– De är smarta spelare. De har alla olika saker som de är bra på, men tänker på samma sätt, säger Columbus coach Todd Richards till klubbens hemsida.
– De ser och förutser samma saker och tänker ut var de behöver vara på banan. Sedan jobbar de hårt också. Om du börjar med att jobba hårt tar sedan skickligheten över och det är det som händer just nu.

Att superkedjan är svårstoppade fick vi ett tydligt bevis för under mötet med Predators. Trots att backstjärnor som Shea Weber och Roman Josi matchades mot dem var Saad, Johansen och Foligno ostoppbara. Saad svarade för två mål och en assist, Foligno för två mål och två assist medan Johansen noterades för fyra passningspoäng.

Calle Järnkrok svarade för en assist till Nashvilles enda mål i matchen och Blue Jackets segersiffror skrevs till slut till 7-1.

Den här artikeln handlar om: