Veckans Lag …
Veckans Lag

Veckans Lag #2

ANNONS

SHL rullar vidare och ytterligare två omgångar har avverkats i veckan. Nu har det därför dragit ihop sig till andra upplagan av Veckans Lag, en uttagning som baserats på matcherna från måndag till söndag veckan som gick.

Július Hudáček, Örebro
SHL:s bästa målvakt från förra säsongen börjar varva upp på allvar. Han hjälpte sitt lag till en skrällseger borta mot Skellefteå och följde upp det med att nolla ett annat tippat topplag i Luleå. Utöver det bjöd han också på ännu en i raden av sina ”Hudashows” och visade att han alltjämt är en av ligans mest underhållande spelare.

Marcus Högström, Djurgården
Retade gallfeber på Malmö på Hovet genom att först vara ”offret” i situationen där Henrik Hetta fick matchstraff och sedan följa upp det med att spela vidare och pricka in den avgörande 3-0-pucken. Hade utöver det också assist på båda sitt lags mål i bortamötet mot Rögle och var en av de främsta anledningarna till att Djurgården kammade hem full pott den gångna veckan.

Henrik Tömmernes, Frölunda
25-åringen fortsätter att dra ett tungt lass på Frölundas blålinje och spelar en central roll under göteborgarnas segerparad. Assisterade till två av lagets mål i utklassningen av Skellefteå och var +1 både i den matchen och i segern mot Växjö. Står ut som SHL:s kanske bästa back så här långt och spelar med ett lugn som smittar av sig på hela serieledarnas försvarsspel.

Martin Johansson, Örebro
Efter en trög säsongsstart vaknade målsprutan till veckan som gick. Ett läckert mål och en assist i skrällsegern mot Skellefteå följdes upp av två nya baljor i utklassningen av Luleå. Verkar ha hittat rätt tillsammans med Joel Mustonen som just nu ser ut som en fullgod ersättare till Derek Ryan i kedjan med Johansson och Daniel Viksten.

Garrett Roe, Linköping
Efter att ha missat de första matcherna för säsongen på grund av skada presenterade sig amerikanen med eftertryck direkt när han var redo för spel. På tre matcher den här veckan sköt forwarden tre mål och fyra assist och hjälpte LHC till tre raka segrar. Kan han fortsätta på den inslagna vägen behöver inte östgötarna sörja flyktande stjärnor som Micflikier och Taffe.

Milan Gulaš, Färjestad
Har en sällsynt förmåga att dyka upp som gubben i lådan när Färjestad som bäst behöver det. Låg bakom samtliga Karlstad-lagets mål och prickade in avgörandet mot Malmö i torsdags och följde upp det med att sätta såväl kvitteringen i slutsekunderna som övertidsavgörandet när värmlänningarna vände ett tremålsunderläge mot Modo. Har öppnat säsongen strålande överlag och placerar sig som fyra i poängligan med sina åtta poäng på sex matcher.

Veckans

…tavla #1: Oscar Alsenfelts blunder i matchen mot Färjestad kostade Malmö poäng och förpassade målvaktsstjärnan till bänken till det efterföljande mötet mot Djurgården. Burväktaren har haft svårt att övertyga under säsongsinledningen, men inget ingripande har varit lika svagt som när han släppte in Milan Gulaš 3-2-mål i Malmö Arena från ingen vinkel alls. Ett skott som 28-åringen normalt sett stoppar tio gånger av tio.

…tavla #2: Han svarade för en dundertabbe redan i premiären mot Frölunda, men frågan är om inte Oscar Dansks misstag mot Brynäs var snäppet värre. Anton Rödins passning från egen zon ändrade lätt riktning på Greg Scott och det som mest såg ut som en lös passning eller en icing-puck överrumplade den förre JVM-målvakten helt. Den största tavlan i SHL på flera år var ett faktum och det är dags för den unge burväktaren att slipa bort dessa jättemisstag från sitt annars så högklassiga spel.

…uppläxning: Efter att Färjestad radat upp det ena misstaget efter det andra i den första perioden hemma mot Modo fick vd:n Håkan Loob nog. Den förre storspelaren begav sig ned till omklädningsrummet för att läxa upp spelarna. Hur det hela slutade? Färjestad vände och vann matchen efter Loobs brandtal.

…arg som ett bi #1: Björn Hellkvist kokade av ilska efter att Malmös lagkapten Henrik Hetta åkt på ett matchstraff för en smäll mot Djurgårdens Marcus Högström, som efter att ha legat ned och haft ont fullföljde matchen när Hetta fått sitt straff: ”Trevligt att se att deras nummer fyra kan spela igen efter den jättesmällen. Det verkar som att det är bra honom. Han är på isen och ska spela nu. Det är trevligt.” löd Malmö-tränarens ilskna och ironiska passning.

…arg som ett bi #2: ”Vi är åt helvete för lösa för att vinna en hockeymatch. Första perioden är det så pinsamma misstag vi gör. Vi ger bort två mål. Sedan är vi totalt jävla ointresserade av att gå in på kassen och skapa något. Vi är för bekväma för att vinna en hockeymatch och det håller inte. Punkt.” Luleå-tränaren Joakim Fagervall sparade inte på krutet när han sågade sina spelare längs med fotknölarna för att sedan storma iväg från intervjun med C More utan att svara på följdfrågor.

…tråkigaste: De har kommit tillbaka för att förgylla svensk hockey, men gick sönder innan vi hunnit en månad in på säsongen. Såväl Modos Byron Ritchie som Färjestads Jonas Holös ådrog sig långtidsskador under veckan och SHL förlorade i samma stund två stora profiler för många veckor framöver.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 26 mars
17:30 Helsingfors IFK - Pelicans Liiga
17:30 TPS Åbo - Tappara Liiga
17:30 Jukurit - Kärpät Liiga
19:00 Djurgården - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - Skellefteå SHL
19:00 Leksand - Frölunda SHL
19:30 Oskarshamn - HV71 SHL
00:00 Washington Capitals - Detroit Red Wings NHL
00:00 New York Rangers - Philadelphia Flyers NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes NHL
00:00 Florida Panthers - Boston Bruins NHL
00:30 Toronto Maple Leafs - New Jersey Devils NHL
onsdag 27 mars
01:00 Nashville Predators - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Winnipeg Jets - Edmonton Oilers NHL
01:30 Chicago Blackhawks - Calgary Flames NHL
02:00 Colorado Avalanche - Montreal Canadiens NHL
03:00 Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets NHL
03:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
03:30 San Jose Sharks - Dallas Stars NHL
17:30 KalPa - Ilves Liiga
19:00 Mora - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Luleå - Växjö SHL
19:00 Rögle - Färjestad SHL
00:00 Buffalo Sabres - Ottawa Senators NHL
00:30 Tampa Bay Lightning - Boston Bruins NHL
torsdag 28 mars
17:30 Tappara - TPS Åbo Liiga
19:00 Linköping - Skellefteå SHL
19:00 Leksand - Frölunda SHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 Florida Panthers - New York Islanders NHL
00:00 Toronto Maple Leafs - Washington Capitals NHL
00:00 Ottawa Senators - Chicago Blackhawks NHL
00:00 Montreal Canadiens - Philadelphia Flyers NHL
00:30 Carolina Hurricanes - Detroit Red Wings NHL
fredag 29 mars
01:00 Minnesota Wild - San Jose Sharks NHL
01:00 St Louis Blues - Calgary Flames NHL
01:00 Winnipeg Jets - Vegas Golden Knights NHL
02:00 Colorado Avalanche - New York Rangers NHL
02:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
03:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
03:00 Vancouver Canucks - Dallas Stars NHL
03:00 Arizona Coyotes - Nashville Predators NHL
00:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
lördag 30 mars
15:15 Frölunda - Leksand SHL
17:30 Florida Panthers - Detroit Red Wings NHL
20:30 Minnesota Wild - Vegas Golden Knights NHL
21:00 Edmonton Oilers - Anaheim Ducks NHL
23:00 Colorado Avalanche - Nashville Predators NHL
23:00 Arizona Coyotes - New York Rangers NHL
00:00 Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes NHL
00:00 Washington Capitals - Boston Bruins NHL
00:00 Tampa Bay Lightning - New York Islanders NHL
00:00 Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Winnipeg Jets - Ottawa Senators NHL
00:00 Philadelphia Flyers - Chicago Blackhawks NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins NHL
söndag 31 mars
01:00 St Louis Blues - San Jose Sharks NHL
05:00 Seattle Kraken - Dallas Stars NHL
05:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
21:30 Vancouver Canucks - Anaheim Ducks NHL