TRE FAVORITER. Leif Strömberg har plockat ut sina sex favoritspelare i Hockeyallsvenskan. Dan Bakala, Malte Strömwall och Robin Kovács är tre av dem.
Nyheter

Expertens val – de är Hockeyallsvenskans hetaste spelare

ANNONS

Men en dryg fjärdedel av den allsvenska säsongen avverkad är det dags att titta närmare på vilka spelare som har stått ut. Leif ”Strumpan” Strömberg har fått i uppdrag att ta ut ligans sex hetaste spelare så här långt.

Alla lagen i Hockeyallsvenskan har spelat mellan 13 och 15 matcher. Västerås toppar tabellen före AIK. I botten handlar det om Medelpad. Sist ligger nykomlingen Sundsvall och på näst sista plats klassiska Timrå.  Poängligan leds av AIK:s Malte Strömwall före Karlskogas Marcus Nilsson och Leksands János Hári. Målvaktsligan toppas av Björklövens Kevin Lindskoug före Oskarshamns Dan Bakala.

Serien börjar sätta sig mer och mer samtidigt som det börjar visa sig vilka spelare som är hetast i ligan. Hockeysverige.se bad tidigare coachen Leif Strömberg plocka fram sina sex hetaste spelare i Hockeyallsvenskan just nu (ingen individuell ranking).

Malte Strömwall, AIK
Jag älskar att se den här killen och vad han gör, vilket jag också sa till honom på Expressen Live. Han har farten, skjuter och tar sig in på mål med farten han har när han utmanar. Malte har förstått det här med varför man gör mål, han slår stopp på mål och håller inte på att snurra ut i några hörnor. Jag är enormt imponerad av honom.

Robin Kovács, AIK
– Han måste tygla sitt humör och sin disciplin, men samtidigt måste den här killen ligga på gränsen för att ge och ta. Man brukar säga att retas man måste man också tåla att bli retad.
– Robin har saker som är unika för en så ung spelare. Han utmanar, förstår hur mycket farten betyder och tar sina skott. Dessutom fullföljer han sina skott i linjen som han har skjutit. Han kan bli hur bra som helst. Vilken spelare! Robin, fortsätt vara lite grinig för det kan ta dig väldigt långt.

Foto: Bildbyrån/Lars Dareberg

Viktor Amnér, Leksand
– Det här är en spelare som jag har gillat i flera år och tycker att han blommade ut redan under Patrik Ross tid i Troja. Jag är förvånad att inget SHL-lag var där och tog honom. Sedan hamnade Viktor i Vita Hästen och nu i Leksand.
– Han börjar mogna till samtidigt som han är reptilsnabb när det handlar om att gå till puck, sätta pucken i spel, följa med i anfallet och träffa målet i powerplay. Jag tycker att han är komplett som back. Ibland pinchar han då han inte har understöd. Vad det beror på vet jag inte, men det måste han förstå att han inte kan göra. Han håller, tycker jag, riktigt hög SHL-klass.

Marcus ”Lilliz” Nilsson, BIK Karlskoga
– Det var som Jacob de la Rose skrev till mig på Twitter: ”‘Lilliz’ har inte missat en pass sedan barnsben”. Det ligger en del i det. I det BIK som haft lite kräftgång fram till de senaste två omgångarna så har den här karln varit bra varje match. Han håller i pucken, åker skridskor och ser ut lite grann nu som han gjorde innan han stack till AIK.
– Det skulle vara kul att se honom som center mellan Strömwall och Kovács. Det skulle kunna bli en hyfsad line. Nu har dom en bra line redan, men jag tycker verkligen att ”Lilliz” är en skicklig spelare. Han är den som stuckit ut i Karlskoga och varit väldigt viktig i deras powerplay. Dessutom är han väldigt svårfångad.

Foto: Bildbyrån/Anders Bjurö

Marcus Eriksson, Vita Hästen
– Han är unik. Nu är han inte lik pappa ”Firsov” (Peter Eriksson). Han var rightare och en tänkande August som kunde sätta passningar. Men Marcus ”flipp pass” har han fått med sig från modersmjölken och är fantastiskt skicklig helt enkelt.
– Marcus kan avgöra matcher på egen hand och är naturligtvis viktig för Vita Hästen och deras nästa steg.

Dan Bakala, Oskarshamn
– Jag villa hylla en kille som jag faktiskt satte ett frågetecken för inför säsongen, att det här kunde bli problem. Inte för att han var dålig förra säsongen men jag tycker att han varit strålande bra för Oskarshamn den här säsongen och viktig helt enkelt. Bakala har visat att han är så bra som han var stundom för Mora förra säsongen. Jag är imponerad så här långt.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 16 april
19:30 Frölunda - Skellefteå SHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch