Sök
Toni Rajala.
SHL

Oh Rajala-la-la-la, vilken viktig vinst för Luleå: ”Behöver såna här segrar”

Ett tidigt 0-2-underläge som fick krisstämpeln att glöda. Då tog Toni Rajala tag i Luleås spel och skickade laget till en skön övertidsseger mot Rögle.
– Vi behövde det här efter den tuffa starten på säsongenm, säger Rajala till C More efter 4-3-segern.

Luleås hårdsatsning mot SM-guldet har sett ut att kunna bli en kraschlandning. Lagets spel har inte alls varit på den nivå som sportchefen Lars ”Osten” Bergström förväntade sig när han värvade in sina stjärnspelare i somras.

Inför hemmamötet med Rögle hade norrbottningarna två raka nederlag i ryggen och en hel del press på sig att vinna. Det krävdes dock två baklängesmål för att alarmklockan skulle ljuda i hemmalagets bås. Till Luleåpublikens förskräckelse hann Jack Connolly skjuta två mål tidigt i andra perioden innan en timeout från coachen Joakim Fagervalls sida gav utdelning. Toni Rajala reducerade till 1-2 och av bara farten kom 2-2 och 3-2 från Jacob Micflikier och Jonathan Granström.

Någon gata till tre poäng blev emellertid inte vändningen. Tidigt i tredje perioden stångade Jordan Smotherman in en kvittering och tvingade fram en förlängning. Väl där klev Toni Rajala fram igen och sköt tvåpoängaren till Luleå efter förarbete av Jacob Lagacé.

”DET ÄR KLANTIGT AV OSS”

– En viktig seger. Vi startade inte bra, men i andra perioden fick vi fart på spelet. Surt bara att vi inte kunde döda matchen i tredje, men det är ändå två viktiga poäng, säger matchvinnaren till C More.
– Vi behöver sådana här segrar efter den tuffa starten på säsongen där det har varit mycket upp och ned.. Förhoppningsvis kan vi bygga vidare på det här och spela 60 minuter varje match. Vi behöver verkligen steppa upp som lag.

Rögles tränare Anders Eldebrink var frustrerad över förlusten, men inte minst över sättet den kom till på.
– Det är klantigt av oss. Det är andra gången vi förlorar i tre mot tre för att vi inte räknar in våra motståndare rätt. Vi måste vara vaksamma när de har Rajala och Micflikier på isen. Det är väl det som skiljer oss från topplagen, säger Eldebrink.
– Det är bra spelare som Rajala som avgör sådana här matcher, de som har kylan och inte mjölksyra i skallen.
– Det är ”hockey sense” som måste till. Vi jobbar hårt och det är inget fel på moralen, men vi måste lära oss något någon gång också. Jag hoppas att vi gör det av det här.

Den här artikeln handlar om: