Veckans Lag …
Veckans Lag

Veckans Lag #5

ANNONS

Den femte upplagen av Veckans Lag domineras av ”smålänningar”. Hela fem av sex spelare som tar plats kommer från de två småländska SHL-klubbarna, som under veckan radat upp segrar.

Fredrik Pettersson-Wentzel, HV71
I Erik Ersbergs frånvaro har Fredrik Pettersson-Wentzel nu börjat kliva fram i nya klubben HV71. Almtunafostrade ”PW” radade upp tre raka segrar i veckan, och ett pånyttfött HV71 kan nu börja titta uppåt i tabellen, snarare än något annat. HV fick med sig nio poäng, och släppte bara in fem mål på de tre matcherna.

Ilkka Heikkinen, Växjö (2)
Den rutinerade finländaren är tillbaka i Växjö, och efter en något trög start har han kommit igång ordentligt nu. Den gångna veckan gav tre segrar för Växjö, och poäng i varje match för Heikkinen. Nu är han sexa i backarnas poängliga i SHL, med sina nio poäng.

Niklas Hansson, HV71 (2)
HV71 stod för ett riktigt fynd när man plockade in Niklas Hansson från Rögle. Hansson var bra redan i HockeyAllsvenskan, men att han skulle vara så här bra i SHL redan nu var det nog ingen som hade vågat hoppas på. Hansson står på fenomenala elva poäng på 13 matcher, och var den gångna veckan HV71:s främsta back. Igen.

Richard Gynge, Växjö
Under sin tid i AIK vann han skytteligan i SHL, och frågan är om någon kan hindra Richard Gynge från att upprepa den bedriften nu. Kanske kan han till och med plocka hem hela poängligan? Efter den gångna veckan, med 3+3 på tre matcher som facit, skuggar supervärvningen Anton Rödin i den statistiken.

Joel Lundqvist, Frölunda
Efter ett par år där frågetecken faktiskt börjat omgärda Joel Lundqvist har allt stämt den här säsongen. Serieledarnas kapten är hela SHL:s hetaste spelare just nu, med ofattbara 7+7 de fem senaste matcherna. Joel Lundqvist är inne i sitt livs form, och tar förstås en plats i Veckans Lag.

Tuomas Kiiskinen, Växjö
Mästarna Växjö har varvat upp, och det syns inte minst i det här laget. Finske Tuomas Kiiskinen blir den tredje spelaren från Sam Hallams lag som utmärkt sig den gångna veckan. Han inledde den med ett mål mot Skellefteå, följde upp med tre assistpoäng mot Modo, och avslutade med två nya mål mot Brynäs.

Veckans

…maktdemonstrationer stod utan tvekan Frölunda för. Man spelade två matcher hemma, mot Linköping och Karlskrona, och vann båda med 7-1 14 gjorda mål på två hemmamatcher vittnar om Frölundas totala överlägsenhet just nu.

…rekord Karlskrona har det, för att uttrycka saken milt, jobbigt i SHL just nu. Man har bara tagit fyra poäng, och är SHL:s sämsta lag på 15 år sett till de inledande 13 omgångarna. Men i fredags slog man i alla fall ett nytt SHL-rekord, när Alexander Wiklund blev historiens snabbaste målskytt i ligan. 5,5 sekunder tog det, och sen var det roliga slut för KHK.

…uppvaknande SHL har den senaste veckan nästan kunnat utläsas som Småland Hockey League. Såväl Växjö som HV71 har vaknat ur sin dvala, och gått ut med idel segrar den senaste tiden. Mästarna från Växjö ser redan nu otäckt skarpa ut inför vårens slutspel…

…vändning Örebro låg under med 3-1 inför slutperioden mot Brynäs. Få hade nog vågat lägga ett spel på att matchen skulle sluta med seger för hemmalaget, och knappast med 6-4. Men med fem mål stod Örebro för sin svettigaste vändning under säsongsupptakten.

…mål Ja, man undrar ju hur det är möjligt att det 2015 kan bli mål utan att pucken går i mål. Linköping fick ett mål gratis sedan pucken gått in via sidan av nätet, utan att det upptäcktes. ”Tekniska problem” skylldes det på från SHL. Hur är det möjligt?

…citat Larry Huras har tagit rollen som SHL:s citatmaskin. Trots Modos usla inledning har han åtminstone försökt sprida lite god stämning. Efter att CMores kommentator Lars Lindberg ställt en fråga på svenska då han trodde att Huras i stället var en av hans assisterande tränare, kom svaret blixtsnabbt: ”It might be if we continue to play like this”.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 16 april
19:30 Frölunda - Skellefteå SHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch