Sök
Cristopher Nihlstorp.
Växjö Lakers HC

Ett mästarlag med det rätta flytet: ”Puckarna studsar vår väg idag”

Växjö blir att räkna med den här säsongen också. Efter en trög start har man vaknat ordentligt, och idag nollade man till och med Brynäs på bortais.
– Det är en sån här match man vill ha, säger målvakten Cristopher Nihlstorp till hockeysverige.se.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Växjö inledde säsongen svagt och elaka tungor börjat tala om en baksmälla och att klubben skulle få svårt att utmana om ett andra raka guld. Men efter kvällens 1-0-seger på bortaplan mot Brynäs har man sex raka vinster, och sju raka matcher med poäng.

Matchvinnare blev Cristopher Nilstorp, som höll nollan och bjöd på ett par riktigt spektakulära räddningar. Han vill emellertid inte höra talas om någon baksmälla efter guldet.
– Det där med baksmälla är något man hittat på utifrån. Vi har alltid vetat att vi är ett bra lag och vi har inte varit oroliga. Men det är klart att det var lite tufft där i början, med många nya spelare som skulle in och hitta vårt spel, säger han till hockeysverige.se.

Dagens segermål kom från den nykomponerade ”jänkarlinan” med amerikanerna Josh Hennessy, samt nyförvärven Joey Crabb och Adam Burish. Hennessy blev matchvinnare.
– De har bidragit med erfarenhet, framför allt. Det är två jävligt bra grabbar också, utöver att de är bra ishockeyspelare. Våra andra nya spelare är också bra, med det kanske är enklare när det kommer in en ny spelare åt gången i stället för ett helt gäng samtidigt.

Nilstorp berömde framför allt lagets boxplay, som gått från överlägset sämst i ligan till ett av de allra hetaste.
– Vi har hittat självförtroendet där. Det är egentligen bara det det handlar om. Jag tycker vi spelar bra försvarsspel hela matchen, och det är precis en sån här seger vi vill ha.

Sam Hallam medgav till och med att Växjö tog tre poäng man kanske inte var ”förtjänta av”.
– Det känns som att vi snor tre poäng. Vi har studsarna med oss idag, på ett sätt vi kanske inte haft tidigare i matcher där vi förtjänat poäng, slog han fast på presskonferensen efter matchen.

Det tidigare så hyllade Brynäs har nu fyra raka förluster, men trots det kunde assisterande tränaren Tommy Sjödin ta med sig en del positiva saker från dagens förlustmatch.
– Jämfört med de senaste matcherna var det ändå ett steg åt rätt håll. Vi har haft en liten nedgång rent spelmässigt.

Brynäs är dock alltjämt en poäng före Växjö i tabellen.

Den här artikeln handlar om: