Sök
Sergej Bobrovskij.
Nyheter

En stabilare målvakt – då vinner Columbus: ”Viktigt för mig personligen att vinna”

Den avancerade statistiken antydde att det skulle vända för Columbus Blue Jackets vare sig de behöll Todd Richards i båset eller sparkade honom och plockade in John Tortorella. Nu valde klubben det senare alternativet och det får givetvis Tortorella att framstå i bra dager när laget nu har börjat vinna efter den sju matcher långa förlustsviten man inledde säsongen med.

I nattens 3-1-seger över New Jersey Devils, Blue Jackets andra vinst för säsongen, gjorde målvakten Sergej Bobrovskij sin första riktigt stabila insats den här säsongen. Just målvaktsspelet – eller bristen av detsamma – är det som till mångt och mycket har gäckat laget under säsongsinledningen. Bobrovskij stoppade 23 av 24 skott i Prudential Center och utsågs till matchens första stjärna.
– Även om vi har bytt coach är mitt jobb fortfarande detsamma och jag fokuserar fortfarande på samma sak – att stoppa pucken, säger Bobrovskij till nhl.com.
– Det var definitivt viktigt för mig personligen att vinna. Det är många matcher kvar att spela så det är dags att komma i gång.

Columbus saknar fortfarande sin förstacenter Ryan Johansen, som har undersökts för utmattning. 23-åringen hade hjärtproblem under sommaren, men enligt företrädare för Blue Jackets har det ingenting med hans nuvarande problem att göra.

New Jersey – Columbus 1-3 (0-0, 0-0, 1-3)
New Jersey:
Kyle Palmieri (2).
Columbus: Boone Jenner (6), Cam Atkinson (2), Scott Hartnell (3).

Den här artikeln handlar om: