Sök
FULL POTT. Rögle såg till att vinna både hemma- och bortamötet i back-to-back-fighten med Örebro.
SHL

Dubbla skalper för nykomlingen i back-to-back-mötet

I går vann de hemma mot Örebro efter att ha vänt 1–3 till 6–3. I dag vann Rögle också det andra mötet på två dagar mellan de båda lagen i en match som slutade 2–4 i Behrn Arena.
– Örebro är ett kanonlag så att komma hit och spela så starkt som vi gör ska vi vara stolta över, säger Rögles målvakt Oscar Dansk till CMore.

Det var hemmalaget som tog ledningen i matchen sedan Anders Eriksson, på passning från Marcus Weinstock, dragit till med ett direktskott i Oscar Dansks bortre hörn. Men liksom i gårdagens match skulle pendeln komma att svänga över i Rögles favör.

Dominik Granak kvitterade knappt två minuter efter Örebros ledningsmål, och i andra perioden såg sedan Jordan Smotherman och Sebastian Wännström till att ge Rögle en tvåmålsledning. Örebro bytte ut Julius Hudacek till förmån för Henrik Lundberg och tog också ett steg närmare när Marko Anttila reducerade till 2–3 i slutet av andra perioden. Men Rögles målvakt Oscar Dansk tillät inte mer än så utan spikade igen i tredje perioden. Totalt under matchen noterades han för 22 räddningar av 24 möjliga.
– Det kändes ruskigt bra i dag faktiskt. Jag tycker att jag fick in några sköna ”saves” och det kändes stabilt över huvud taget, säger Oscar Dansk till CMore.

TREDJE RAKA FÖRLUSTEN FÖR ÖREBRO

I stället för en kvittering kunde Daniel Sylwander i matchens slutskede trycka in Rögles fjärde mål i tom kasse och slutsiffrorna skrevs till 2–4. Rögle tog därmed sex poäng av sex möjliga i back-to-back-mötet.
– Ruskigt skönt nu inför spelledigheten här, skönt att få med de här poängen så att vi kan jobba på nästa vecka med det vi behöver förbättra, säger Oscar Dansk.

Örebros tränare Kent Johansson:
– En tung förlust, vi för spelet men vi gör misstagen och vi är för ineffektiva. Vi möter ett bra försvarsspel och en bra målvakt som vinner målvaktsmatchen och därför förlorar vi.

Innan dubbelmötet med Rögle förlorade Örebro också med 1–3 mot Malmö, vilket innebär att de nu står på tre raka förluster när det är dags för landslagsuppehåll.
– Det hade vi inte hoppats på, vi hade velat avsluta på ett bättre sätt i dag med tre poäng. Men vi har en motståndare och de vill också vinna och tyvärr räckte det inte till i dag, säger Johansson till CMore.

Den här artikeln handlar om: