Sök
FÖRLÄNGDE SVITEN. Janne Pesonen gjorde två mål och Skellefteå förlängde därmed sin poängsvit till tio matcher.
Skellefteå AIK

Skellefteås svit fortsätter – tionde raka med poäng

De förlorade med 6–2 mot Frölunda den 3 oktober. Sedan dess har Skellefteå tagit poäng i alla sina SHL-matcher. På lördagen utökades poängsviten till tio matcher när Malmö besegrades med 2–0 hemma i Skellefteå Kraft Arena.
– Det handlar ju om att vinna så det är jätteskönt, säger Skellefteåmålvakten Markus Svensson till CMore.

Sju trepoängare, en straffvinst, en suddenvinst och en suddenförlust. Efter de dubbla vinsterna i back-to-back-mötet med Malmö har Skellefteå nu utökat sin poängsvit till tio raka SHL-matcher. Men liksom under gårdagen, då de vann bortamötet mot Malmö med 4–3, satt det långt inne under lördagens hemmamatch.

Janne Pesonen gav Skellefteå ledningen när han, på pass från Patrik Zackrisson, vispade upp pucken i nättaket 15 minuter in i första perioden. I den målsnåla tillställningen dröjde det sedan tills klockan stod på 19.43 i tredje perioden innan nästa mål föll – och då var det återigen Skellefteå, och Janne Pesonen, som gjorde det. I tom kasse skickade Pesonen in sitt nionde mål för säsongen och säkrade tre poäng till Skellefteå mot ett hårt kämpande Malmö.

– Jag tycker att det var en bra match, väldigt hög fart tycker jag. Framförallt i första perioden var det jättebra fart. Men jag tycker att vi är väldigt disciplinerade och vi spelar tight framför eget mål. Vi skapar mycket lägen också, vi kanske kan få dit en puck till, men det är jätteskönt att vinna igen, säger målvakten Markus Svensson, som räddade samtliga 20 Malmö-skott, till CMore.

För Malmö var det femte förlusten på de sex senaste matcherna. Tränaren Björn Hellkvist vet vad laget ska ägna kraft åt under det stundande landslagsuppehållet.
– Vi måste ju börja göra mål, våra special teams har inte varit tillräckligt bra heller. Det är väl där man oftast gör mål i jämna matcher. Vi behöver bli bättre i powerplay, och bättre i penalty kill också, säger han till CMore.

Den här artikeln handlar om: