KLASSISK HÖG. Ångermanland vann guld i årets upplaga av TV-pucken och firade med en klassisk TV-puckshög.
TV-pucken

TV-pucken: Grattis Ångermanland – säkrade guldet inför rekordpublik på hemmaplan

5 674 åskådare, den högsta officiella publiksiffran någonsin för TV-pucken, fanns på plats för att se årets final mellan hemmadistriktet Ångermanland och Stockholm Nord. Med publiken i ryggen lyckades också Ångermanland ta sitt första TV-pucksguld sedan 1994 sedan de besegrat Stockholm med 5–4.

Det var Stockholm Nord som öppnade finalens målskytte då Marcus Westfält hittade rätt bakom den i turneringen utmärkte målvakten Lucas Jägbring efter knappt fem minuters spel. Men det dröjde bara 52 sekunder innan Marcus Rönngren kvitterade för Ångermanland.

Poängkungen Viktors Jasunovs tog dock tillbaka ledningen till Stockholm i powerplay innan första perioden var slut. Kort efter periodvilan kvitterade Jesper Östman för Ångermanland – men Viktors Jasunovs ville annat och satte 2–3.

PETTERSSON BLEV MATCHVINNARE

Med mindre än tio minuter kvar att spela påbörjade dock Ångermanland vändningen som skulle ge dem guldet. Lagkaptenen Lukas Wernblom kvitterade, Anton Gradin satte 4–3 åtta sekunder senare och knappt fyra minuter efter det ökade Linus Pettersson på ytterligare när han med sin fjärde poäng (1+3) i finalen sköt det 5–3-mål som skulle visa sig bli matchavgörande.

Stockholm Nord tryckte på och Viktors Jasunovs fick göra ett hattrick när han med 2.11 kvar att spela satte 5–4, hans nionde mål i turneringen, i powerplay. Men fler mål än så blev det inte och Ångermanland fick därmed fira sitt sjätte guld någonsin i TV-pucken (de tidigare har bärgats 1965, 1969, 1988, 1993 och 1994).
– Det är helt jävla underbart. Det är något som man har drömt om sedan man började spela hockey så det är helt sjukt, säger matchvinnaren Linus Pettersson till SVT.

Extra stort också att bärga guldet just på hemmaplan.
– Det är det största jag har varit med om i alla fall, det är helt sjukt vad mycket folk det är, säger lagkaptenen Lukas Wernblom.