Sök
Lars Bryggman.
Nyheter

Leksand skrämde bort bortaspöket – med märkligt segermål

Leksand har varit iskallt på bortais den här säsongen. Inför kvällens match mot Vita Hästen i Himmelstalundshallen i Norrköping hade dalkarlarna bara en trepoängare på tio matcher utanför hemkommunen.

I Östergötland kom ett trendbrott. Leksand besegrade nämligen Vita Hästen med 2-1 efter att Lars Bryggmans märkliga mål i numerärt underläge med tio sekunder kvar av den andra perioden blivit avgörande. Bryggman blev frispelad, men missade första chansen att sätta pucken. På något vis lyckades han ta till vara på returen och valla in 2-0 via ryggen på målvakten Axel Brage.

Dessförinnan hade Tobias Ericsson, framspelare till 2-0, skjutit 1-0 tidigt i första perioden. Vita Hästens poängkung Marcus Eriksson gjorde hemmalagets tröstmål i tredje perioden när han spräckte Frans Tuohimaas nolla. Tuohimaa som stoppade 22 av 23 skott.

Segern gör att Leksand närmar sig en playoff-plats bland de åtta främsta i tabellen. Nu är man nia, på samma poäng som åttan, Vita Hästen.

Den här artikeln handlar om: