Victor Rask och Elias Lindholm.
Philadelphia

13 matcher fick räcka – nu är torkan över för Lindholm

13 raka matcher utan mål och poäng, sedan fick det vara nog. Efter en mardrömslik säsongsöppning fick Elias Lindholm till slut utdelning, men hans mål mot Philadelphia räckte inte till mer än en poäng.
– Det är till de områdena han måste ta sig, säger Carolinas coach Bill Peters om svenskens mål.

Man kan lugnt konstatera att årets säsongsöppning inte gått som Elias Lindholm hade tänkt sig. Efter att han lyckats göra mål i säsongens tredje match har torkan varit total och 20-åringen hade inför mötet med Philadelphia lämnat isen utan poäng i 13 raka matcher. Mot Flyers kom den torkan till sist till ett slut.

Knappa 15 minuter in i första perioden kom svensken i ett två mot ett-läge tillsammans med Eric Staal. Lindholm brände då en jättechans i förstaläget, men lyckades fiska upp returen och trycka upp den i nättaket.
– Där visar han hunger. Det är till de områdena han måste ta sig, säger Carolinas coach Bill Peters till Canesvision.

STORSTJÄRNAN HITTADE RÄTT TILL SLUT

Sedan Lindholm visat vägen tog hans landsman över stafettpinnen för Carolina. Med sitt femte mål för säsongen sköt Victor Rask 2-0 i powerplay i den andra perioden, men i slutändan skulle det inte räcka till mer än en poäng. För andra matchen i rad tappade nämligen Hurricanes en tvåmålsledning till en övertidsförlust på hemmais.
– Vi låg på försvar för mycket och verkligheten kom ikapp oss i slutändan, säger Peters.

Om Lindholm lidit av sin torka i Carolina har situationen varit än värre för en av fjolårets största stjärnor. Jakub Voráček hade lämnat isen mållös i 16 raka matcher under säsongsinledningen innan han fick ett slut på mardrömmen genom att skjuta säsongens första mål och sänka Hurricanes i övertidsspelet.
– Tack gode gud att den gick in. Jag hade nästan glömt hur det känns att göra mål, säger tjecken.

Carolina – Philadelphia 2-3 (1-0, 1-1, 0-1, 0-1)
Carolina: Elias Lindholm (2), Victor Rask (5).
Philadelphia: Luke Schenn (2), Wayne Simmonds (3), Jakub Voráček (1).