Sök
Jennifer Wakefield.
SDHL

Sju mål på två matcher av Wakefield

Linköping har börjat visa riktigt hög klass i Riksserien. Speciellt efter kanadensiska forwarden Jennifer Wakefields comeback i laget efter att hon har spelat herrhockey med Borås i inledningen av säsongen. På helgens två matcher svarade kanadensiskan för sju mål.

Under lördagen vann östgötskorna över Sundsvall med 5-1. Det var trots allt Sundsvall som tog ledningen med 1-0 genom Danielle Stone. Men genom fyra mål av Jennifer Wakefield och ett från Pernilla Winberg vände hemmalaget och vann.
– Hon hade en bra dag på jobbet, säger Linköpings tränare Peter Frantz om Wakefields insats efter matchen till riksserien.se.

I dag besegrade Linköping sedan Brynäs med hela 7-1. Här svarade Wakefield för tre av målen. Kanadensiskan har på tre matcher svarat för tio mål och tolv poäng. Alltså ett snitt på tre mål per match. Värt att notera: Anna Borgqvist gjorde sitt första mål för säsongen. Nämnde Borgqvist gjorde för övrigt sin första match för säsongen under lördagen då man förlorade mot HV 71 med 3-1.

HV 71 vann även söndagens match. På hemmaplan tog småländskorna emot Sundsvall och vann med 3-1. Fanny Rask svarade för två mål i den matchen och ett mot Brynäs.

LULEÅ STARKAST I TOPPMÖTEN

Fanny Rask. Foto: Ronnie Rönnkvist

Helgens stormöte ägde rum i Luleå där Djurgården var på besök för två matcher inför imponerande publiksiffror, 612 respektive 328 betalande åskådare. I lördagens match gav Melinda Olsson och Christa Alanko hemmalaget ledningen med 2-0. Emelie O´Konor reducerade till 2-1 bara tio sekunder efter Luleås 2-0-mål, men närmare än så kom aldrig Djurgården.

I söndagens match hade Djurgården ledningen med både 1-0 och 2-1 efter mål av Hanna Olsson och Silje Holös. Men Michelle Karvinen, Emma Eliasson, Henriette Sletbak och Emma Nordin (tom kasse) såg till att alla tre poängen stannade kvar i Norrbotten.
– I dag kom Djurgården ut hetare än igår, säger Luleås tränare Fredrik Glader till riksserien.se som tycker att man jobbade sig in allt eftersom i matchen och kontrollerade den från mitten och framåt.
– Det var väldigt roligt att spela dessa matcher som är jämna och utvecklande och jag tycker att vi är vassare när vi får chanserna, avslutar Glader.

Även AIK och Modo hade dubbelmöte i Ulriksdals IP, alltså på Ritorp. AIK vann båda matcherna. Lördagens match med 3-1 efter mål av Line Bialik Öien, Louise Nordberg-Tenglin och Lisa Johansson. Modos mål gjordes av Paula Bergström. Returen vann AIK med hela 5-2 efter att man gått ifrån till hela 5-0 i andra perioden. Målskyttar för AIK: Sara Hjalmarsson, Sofie Nordberg-Tenglin, Louise Nordberg-Tenglin, Josefine Hoegh-Persson och Linnéa Bäckman. Modos mål gjordes av Olivia Carlsson och Celine Tedenby.
– Jag tycker framförallt att det är jätteroligt att vi gör mål, som är något vi slitit med, säger AIK:s tränare Emelie Berggren till riksserien.se efter söndagens match.

SDE SKRÄLLDE I LEKSAND

Helgens skräll svarade jumboplacerade SDE Hockey för. På bortaplan besegrade man det tänkta bortalaget Leksand med 3-2 efter straffar. Amanda Helgöstam satte den avgörande straffen bakom Denise Reuterström i Leksandsmålet. SDE:s spelmål gjordes av Lili Pinter och Julie Zwarthoed. Leksand mål gjordes av Wilma Johansson och Iveta Koka.
– Vi fick massor av positiv kritik från ”Leksandsfolk” för vårt energiska och roliga spel, vilket värmer extra mycket, skriver SDE Hockey på klubbens hemsida.

Linköping leder Riksserien i en haltande tabell före Luleå och Leksand. I botten ligger fortfarande SDE Hockey, som dock knappade in två poäng på Sundsvall, Brynäs och Modo, som är lagen som ligger närmast ovanför. Hela tabellen hittar ni här.

Poöngbästa back i Riksserien just nu är Luleås Emma Eliasson med sex mål och totalt 25 poäng på 14 matcher. Närmast efter jagar Linköpings Anna Kjellbin med ett mål och totalt 13 poäng på 17 matcher.

Den här artikeln handlar om: