Sök
EN KORT DEBUT. Alen Bibic fick lämna isen med ett matchstraff redan i första perioden av sin SHL-debut.
SHL

Matchstraff i SHL-debuten för Bibic: ”Jag är ångerfull”

Alen Bibic SHL-debut blev allt annat än vad den 24-årige backen hoppats på. I sin första match för Rögle den här säsongen fick Bibic match penalty efter att ha tacklat Djurgårdens Markus Ljungh i huvudet. Nu väntar minst en matchs avstängning.
– Jag är ångerfull, säger Bibic efter 1-5-förlusten på Hovet.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Om Robin Kovács tyckte att debuten för Rögle var pyton eftersom han som gammal AIK:are fick uppleva en ting förlust mot Djurgården var det antagligen ändå ingenting mot vad Alen Bibic upplevde. Efter sin utlåning till Leksand debuterade han på onsdagen för Rögle på Hovet. För Bibic del varade matchen bara i en knapp period.

Med knappt tre minuter kvar av den första perioden delade Bibic ut en tackling som träffade Djurgårdens center Markus Ljungh i huvudet. Röglebacken fick 5+20 minuter, ett straff som i efterhand uppgraderades till match penalty. Därmed är han per automatik avstängd i lördagens möte med Frölunda hemma i Lindab Arena.
– Klart att jag är ångerfull, det är tråkigt. Man är inte ute på isen för att skada någon. Nu kunde han spela vidare. Det var jäkligt skönt, sade en frustrerad Alen Bibic efteråt.

Ljungh var låg i tacklingsögonblicket. Det bidrog till att tacklingen träffade djurgårdaren i huvudet.
– Hade han varit mer upprätt i ögonblicket när jag tacklat hade den nog träffat schysst. Men jag har ansvaret att dela ut en schysst tackling och det frånsäger jag mig verkligen inte. Det går fort där ute och det är väldigt små marginaler, säger han.

Djurgården gjorde inga mål under det fem minuter långa powerplay som följde efter utvisningen, men kunde ändå vinna med komfortabla 5-1.

Den här artikeln handlar om: