Sök
Petter Hansson.
SHL

Oskarshamn lånar LHC:s backtalang: ”Är en bra lösning för oss”

Efter en tung start på säsongen har Oskarshamn sakta men säkert klättrat uppåt i tabellen. Nu väljer den allsvenska trean att förstärka sin backsida genom att låna in 19-årige Petter Hansson från Linköping.
– Petter behöver få speltid och vi får låna honom av LHC i första hand fram till jul. Linköping kan kalla hem honom om de skulle få betydande skador i backbesättningen. För oss är det en bra lösning då vi en längre tid spelat med sex backar. Det sliter hårt på våra spelare och därför är det bra att få in en back till, säger Oskarshamns sportchef Roger Jönsson i ett pressmeddelande.

Hansson har spelat sex SHL-matcher och fyra CHL-matcher för Linköping den här säsongen, och även varit utlånad en kortare tid till Västerås. SHL-debuten kom redan förra säsongen, då han gjorde 15 matcher i LHC.

Den här artikeln handlar om: