Sök
Mikael Wikstrand.
Ottawa

Wikstrand får inget medlidande – Ottawa vill se honom i Nordamerika

Det är några veckor sedan Mikael Wikstrand klev ut och förklarade anledningen till att han inte vill spela sin hockey i Nordamerika den här säsongen. Men trots att hans bror lider av leukemi visar inte Ottawa Senators något medlidande.
– Han är mer än välkommen till Binghamton, säger NHL-klubbens assisterande general manager Pierre Dorion till TSN 1200.

Mikael Wikstrand har inte spelat ishockey sedan han hastigt lämnade Ottawa Senators träningsläger i september. Då var förklaringen att han av familjeskäl ville tillbringa säsongen med Färjestad i SHL. Senators svarade med att stänga av 22-åringen från allt spel, vilket omöjliggjorde spel i Sverige.

För ett par veckor sedan gick Wikstrand ut i Värmlands Folkblad och förklarade varför han så drastiskt hade lämnat Kanada. Hans bror lider av leukemi och han ville därför tillbringa tid nära familjen.

Sedan dess har det varit tyst kring hela Wikstrand-affären, men i en intervju med radioprogrammet TSN 1200, som Dalarnas Tidningar hänvisar till, säger klubbens assisterande general manager Pierre Dorion att den svenske backen kontaktat dem, men att ingenting förändrats från Senators sida.
– Han hörde av sig till Bryan Murray, general manager) igen förra veckan och Bryan svarade att han är mer än välkommen till Binghamton. Tills dess, lycka till, säger Dorion.

Mikael Wikstrand tillbringade förra säsongen i Frölunda, men valde i våras att skriva på för Färjestad för att komma närmare familjen i Mora. Nu bor han hemma i Mora, men har ingen möjlighet att spela hockey förrän Ottawa Senators antingen häver avstängningen mot honom, eller förrän han själv väljer att gå med på deras villkor och återvänder till Nordamerika för att spela AHL-hockey med Binghamton Senators.

Den här artikeln handlar om: