Sök
151118 Ršgles Alen Bibic fŒr matchstraff under ishockeymatchen i SHL mellan DjurgŒrden och Ršgle den 18 november 2015 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRN / 135492 …
SHL

Bibic stängs av för tacklingen i SHL-debuten

Alen Bibic fick matchstraff redan i första perioden av sin SHL-debut i onsdags när han tacklade Markus Ljungh i mötet mellan Rögle och Djurgården.
Efter matchen fick han match penalty och en match automatisk avstängning samt att ärendet gick vidare till Disciplinnämnden.

Idag kom deras dom. Röglebacken stängs av i ytterligare en match utöver den automatiska avstängningen.

”Disciplinnämnden gör följande bedömning. Filmsekvenser ger stöd för uppgifterna i anmälan. Det är således utrett att Alen Bibic utdelat en tackling som träffat huvudet på motspelaren. Nämnden finner att tacklingen, som sker snett bakifrån, är vårdslös och medför risk för skada. Förseelsen ska därför medföra en avstängning. Nämnden anser dock att ett visst ansvar även kan åläggas Djurgårdsspelaren att bättre förbereda sig på en tackling. Detta påverkar straffvärdet i mildrande riktning”, skriver nämnden i sitt beslut.

Bibic spelade i det Rögle som tog klivet upp till SHL förra säsongen, men har har svårt att ta en plats i laget den här säsongen och har under hösten varit utlånad till både Oskarshamn och Leksand innan han kallades tillbaka förra veckan.

Den här artikeln handlar om: