Mikael Johansson.

Fem mot tre-spelet avgjorde för Färjestad: ”Hade bra tålamod”

Färjestad tog en tung och viktig seger mot Linköping i kväll. Mikael Johansson blev hjälte efter att ha skjutit 2-1 i spel fem mot tre med bara sex sekunder kvar av den andra perioden.
– Vi hade ett bra tålamod där, säger Johansson till C More.

Färjestad behövde en seger mot Linköping idag för att haka på i toppen av SHL. Och Tommy Samuelssons mannar tog den ack så nödvändiga trepoängaren i hemmamötet med Linköping.

Johan Ryno satte 1-0 innan Linköpings junior Erik Brissle snyggt pricksköt in kvitteringen bakom Justin Pogge. 1-1 stod sig tills det återstod sex ynka sekunder av den andra perioden. Då kom avgörandet.

I spel fem mot tre hittade Milan Gulas fram till en helt fristående Mikael Johansson, som enkelt kunde placera in sin sjätte fullträff för säsongen.
– Jag tycker vi har bra tålamod i fem mot tre-spelet och vi har bra lägen innan också, säger Johansson till C More och fortsätter:
– Intentionerna fanns där hela tiden, och när läget kom var det bara att raka in den.

Färjestad fyllde på ledningen i den tredje perioden när Rasmus Asplund tog hand om en lös puck framför kassen och tryckte in 3-1. Det var jättetalangens tredje mål den här SHL-säsongen.

Färjestad passerade Linköping i och med segern, och är ny fyra i tabellen. Värmlänningarna har tre poäng upp till tredjeplacerade Brynäs.