Sök
SUPERKEDJAN SAMLAD. Richard Gynge, Tuomas Kiiskinen och Robert Rosén har satt skräck i motståndarförsvaren.
Växjö Lakers HC

En ostoppbar superkedja: ”Det är kul nu”

Växjö hade inga som helst problem att besegra Malmö på bortaplan. Det kan de till stor del tacka lagets förstakedja för, som på nytt dominerade och sköt tre mål.
– Vi har fått igång ett bra samarbete. Det är kul nu, säger tvåmålsskytten Gynge om kedjan.

För Växjös del har handlat om Tuomas Kiiskinen, Richard Gynge och Robert Rosén. Den fruktade förstakedjan har dominerat genom hela serien, och visade på nytt prov på sin klass i kvällens bortamatch mot Malmö.

Trion sköt tre mål i 7-2-vinsten. Tuomas Kiiskinen satte 2-0, bara 14 sekunder efter Alexander Johanssons 1-0, och i mittperioden fick poängsprutan Gynge göra två mål. Han sköt såväl 3-0 som 4-1, och därmed är han bara ett mål bakom Anton Rödin i skytteligan i SHL. Assistpoängen på Kiiskinens 2-0 gör att Gynge dessutom avancerar upp som ensam tvåa i poängligan. Totalt stod kedjan för sex poäng under kvällen.
– Jag spelar med två extremt bra spelare, och vi har fått igång ett bra samarbete. Det är kul nu, säger Gynge om den så farliga kedjekonstellationen.

Malmö orkade inte göra spänning av matchen, trots att man fick spela powerplay i fem minuter sedan Cory Murphy åkt på ett matchstraff. Lagkaptenen Henrik Hetta, som sköt ett av målen, var säker på anledningen till den tunga förlusten.
– De får stå för ensamma framför vårt mål, och får slå in returerna. Vi tittar för mycket puck, och då blir det så, analyserar han i CMore.

Gustav Rydahl satte 5-2, Patrik Lundh 6-2, och till sist fick till och med den så kritiserade Joakim Hillding göra mål. Fullträffen var hans blott andra för säsongen. Utöver Henrik Hetta blev nyförvärvet Derek Meech målskytt för hemmalaget Malmös del.

Den här artikeln handlar om: