Sök
Kevin Elgestål.
Nyheter

Frölundalånet räddade Vita Hästen i Malmö

Vita Hästen hade en 2-0-ledning i bortamötet med IK Pantern, men lyckades inte stänga igen matchen i Malmö Isstadion. Hemmalaget kom nämligen tillbaka, utjämnade tillställningen till 2-2 och tvingade fram en förlängning som utmynnade i en straffläggning. Där klev lånet från Frölunda, juniorforwarden Kevin Elgestål, fram och blev matchvinnare då han satte den avgörande straffen i tredje straffrundan.

Elgestål hade tidigare i matchen spelat fram Marcus Eriksson till hans 2-0-mål i powerplay. Därmed har 19-åringen, som är draftad av Washington Capitals, svarat för tre poäng (2+1) på sina två inledande allsvenska matcher med Norrköpingsklubben.

Vita Hästen fick även mål från ett annat lån, forwarden Kalle Jellvert, som tillhör Örebro. Hemmalagets mål kom från Malmölånet Johan Björk och Erik Nyström.

Vita Hästen kunde straffsegern till trots inte ta sig förbi Pantern i tabellen. De ligger åtta, en poäng efter kvällens motståndare.

Den här artikeln handlar om: