Sök
150214 MoDos trŠnare Per-Erik Johnsson deppar under ishockeymatchen i SHL mellan SkellefteŒ och MoDo den 14 februari 2015 i SkellefteŒ. Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRN / Cop 117 …
Nyheter

Leksand byter ut tränarstaben

Inte oväntat väljer Leksand att göra om i tränarstaben. Man byter ut Sjur Robert Nilsen och Johan Rosén och slänger in en ny trio tränare med Perra Johnsson i spetsen.
– Sjur och Rosén har alltid varit rakryggade och lojala mot Leksands IF. De har full förståelse för det som nu sker, säger Tore Jobs och Mikael Karlberg.

Hockeyallsvenska jumbon Leksand sparkar har i samförstånd kommit överens med tränarna Sjur Robert Nilsen och Johan Rosén om att lämna jobbet.
In som ny huvudtränare kommer Perra Johnsson som kommer assisteras av Magnus ”Sigge” Svensson och Gereon Dahlgren.
– Sjur och Rosén har alltid varit rakryggade och lojala mot Leksands IF. De har full förståelse för det som nu sker, säger Tore Jobs och Mikael Karlberg till klubbens hemsida.

– Perra Johnsson har bland annat en styrka i att han är väldigt bra på att få ihop en grupp där han får alla att kämpa tillsammans, och Sigge kommer att bli väldigt nyttig för oss när det gäller supporten till våra backar. Gereon Dahlgren är en ung, lovande tränare som vi tror stenhårt på. Det här känns som helt rätt personer för Leksands IF, säger Mikael Karlberg.

Johnsson tog över Modo efter Anders Forsberg under fjolårets säsong och höll laget kvar i SHL via kvalspel mot Vita Hästen. Han har tidigare coachat Färjestad, Skellefteå, Timrå och AIK i SHL, men nu blir första gången han har hand om ett lag i den svenska andraligan.

Den här artikeln handlar om: