Sök
Ryan Johansen mot det som kommer bli hans nya klubb.
Nyheter

Han kan bli nästa NHL-stjärna på trejdmarknaden: ”Finns ett mjukt intresse”

Är Ryan Johansen på väg bort från Columbus Blue Jackets? Enligt allt fler källor får general managern Jarmo Kekäläinen samtal om stjärncentern. Och han ska inte vara helt negativt inställd till att trejda honom. 

Patrick Marleau och Travis Hamonic har varit de mest omtalade namnen på trejdmarknaden under inledningen av årets NHL-säsong. Nu kan vi kanske lägga till ytterligare ett namn på den listan, nämligen Columbus Blue Jackets storvuxne center Ryan Johansen.

23-åringen, som har gjort 134 poäng i NHL de senaste två säsongerna, har ryktats vara på väg bort från Columbus vid flera tillfällen under de senaste åren, men aldrig har ryktena varit så envisa som just nu. Enligt Darren Dreger på TSN är det ingen rök utan eld.
– Klubbar har ringt och fortsätter att ringa. Det finns ”ett mjukt intresse” som ett av lagen som är intresserade av honom beskrev det, sade Dreger i går.
– Det innebär inte att Jarmo Kekäläinen, general managern, ringer runt och frågar vad andra lag är villiga att erbjuda, men när de ringer avfärdar han dem inte utan frågar vad de är villiga att erbjuda. Det indikerar att det finns ett visst intresse i att trejda Ryan Johansen och som vi såg i helgen (mot San José Sharks) så minskade hans speltid och han sattes i fjärdekedjan. Om rätt erbjudande dyker upp kommer de att överväga det.

Ryan Johansen draftades som fjärde spelare av Blue Jackets 2010. Under sin karriär har han upplevt både toppar och dalar. Han var involverad i en infekterad lönedispyt med klubben för två år sedan, men hämtade sig från den efter att ha skrivit ett flerårskontrakt med en lönetaksträff på fyra miljoner dollar. Han gjorde 63 poäng säsongen 2013/14 och följde upp det med 71 poäng i fjol. Den här säsongen har han svarat för fyra mål och 16 poäng på 20 matcher.

Den här artikeln handlar om: