Sök
Linus Söderström.
Nyheter

Ett gott tecken inför JVM – fjolårets målvaktsetta höll sin andra nolla

Glädjande besked för Rikard Grönborg. Fjolårets svenska JVM-etta Linus Söderström visar form inför årets turnering i Helsingfors om precis en månad. 19-åringen, utlånad till Vita Hästen av Djurgården, höll säsongens andra nolla för Norrköpingslaget när IK Oskarshamn besegrades med 3-0 i Himmelstalundshallen.

Söderström stoppade 25 skott i vinstmatchen och överglänste jämngamle Erik Källgren, som vaktade gästernas kasse.

Offensivt satte tidigare jättelöftet Victor Crus Rydberg matchens första mål sent i den andra perioden. Det var den forne juniorlandslagsmannens tredje fullträff i Hockeyallsvenskan sedan comebacken i svensk hockey efter två års spel för Plymouth Whalers i den kanadensiska juniorligan OHL.

I den tredje perioden kom det definitiva segerrycket när lagkaptenen Henrik Bankelius sköt två mål inom loppet av elva sekunder. Den hårt arbetade forwardens fjärde och femte mål för säsongen.

Vita Hästen är sjua i tabellen, sex poäng efter femma Oskarshamn.

Den här artikeln handlar om: