Sök
Brendan Mikkelsons skott var över mållinjen – trots att ingen av spelarna verkade märka det.
SHL

Ingen såg pucken gå i mål när Mikkelson blev Luleås hjälte: ”Jag trodde inte den var inne först”

Med sitt mål i mitten av den andra perioden blev Brendan Mikkelson Luleås stora hjälte på Hovet. Men det var ett mål som omgärdades av frågetecken. Ingen av spelarna själva verkade ens märka att pucken gick i mål.
– Jag trodde inte att den var inne först, men när jag tittade på jumbotronen tyckte jag att jag såg pucken krypa runt stolpen, säger matchhjälten till hockeysverige.se.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Luleå ser långsamt ut att vara på väg att varva upp efter en trög start på SHL-säsongen. I kväll tog man en tung bortaskalp mot Djurgården, men det var många som såg frågande ut i mitten av den andra perioden när det till slut avgörande 2-1-målet – matchens sista, skulle det visa sig – godkändes efter videogranskning.

I en småstökig situation i Djurgårdens zon hittade pucken fram till Brendan Mikkelson, som fick den på mål där Mantas Armalis till synes stoppade och blockerade den. Inte ens Luleåspelarna på isen verkade reagera på att pucken skulle ha gått i mål. Men efter att domarna lugnat ner känslorna framför målburen och konsulterat med videodomaren dömdes pucken i mål. Reprisbilderna visade att pucken, liggandes mot Armalis benskydd, hittat in precis bakom stolpen.
– För att vara ärlig försökte jag bara hitta pucken och få den på mål. Jag trodde inte att den var inne först, men när jag tittade på jumbotronen tyckte jag att jag såg pucken krypa runt stolpen. Det var en turlig studs, men en turlig studs från att vara på rätt plats, säger matchvinnaren Mikkelson till hockeysverige.se efter matchen.

Ni såg nästan förvånade ut när domaren ropade ut det, trodde ni inte att det skulle bli mål?
– Med tanke på hur nära det var mellan hans benskydd och stolpen så är man inte hundra procent säker. Man vill inte ta ut något i förskott och och bli besviken om man får ett sämre resultat, så det var en positiv överraskning.

Segern var Luleås tredje på de senaste fyra matcherna, och i och med kvällens tre poäng passerade man åtminstone tillfälligt HV71 i tabellen. Efter en stark förstaperiod där man bara tillät hemmalaget två skott på mål så jämnade matchen ut sig, och i sista perioden tryckte Djurgården stundtals på hårt.
– Jag tycker att grabbarna gjorde ett bra jobb med att vara kreativa när det fanns tid, och sen höll vi i bra när de pressade oss. Forwards gjorde ett bra jobb med att kollapsa så vi hade fem killar framför mål för att få bort lösa puckar. Det var en stabil bortamatch, säger Mikkelson.

”LITAR FULLT PÅ DOMARNA”

Efter målet som ingen såg var det upprört både på Djurgårdens bänk och på läktarna. Det kom i ett läge där laget höll på att jobba sig in ordentligt i matchen efter en första period som dominerades totalt av gästerna.
– Vi kan inte hålla på och grina över spilld mjölk där, är det mål så är det mål. Jag litar fullt och heligt på att domarna och videorummet gör sitt jobb och sen får vi rätta oss efter det, säger Djurgårdens kapten Henrik Eriksson.

Du var framme och pratade med domaren efter målet, vad var det du undrade över?
– Jag ville bara ha en förklaring, det kändes som att det var de som tryckte in den när pucken var blockerad. Men pucken var tydligen inne före det, var beskedet.

Hur pass jobbigt är det att målet kommer när ni är på väg att höja er spelmässigt?
– Det är klart att det är trögt, men samtidigt så borde det ge ytterligare tändvätska att få fart på spelet. Vi får väl okej spel i anfallszonen, men de där farliga chanserna uteblir ju.

Vad tycker du saknas i ert spel för att ni ska åstadkomma mer farligheter?
– Vi gör det lite bekvämt för Luleå. De kan spela starkt i mitten och vi spelar lite runt dem, och när vi tar skotten har vi ingen framför mål. Vi får inte spelet att klicka i helt enkelt, det är allas ansvar att se till att få det att funka och det får vi inte i dag.

Den här artikeln handlar om: