Sök
Tomas Jonsson.
Nyheter

”Om jag inte haft jobbet i Danmark hade jag cyklat upp till Leksand”

Backlegendaren Tomas Jonsson var en av ledarna som Leksand ville ha in i tränarstaben när det blåste som värst. Men på grund av sitt jobb som assisterande förbundskapten i det danska landslaget kunde inte 55-åring ta sig an uppdraget, skriver Dalarnas Tidningar.

Jonsson säger till tidningen att han hade tackat ja utan att tveka om han bara hade haft möjligheten.
– Om jag inte haft jobbet i Danmark? Du, jag hade cyklat upp till Leksand. Det hade jag gjort. Jag hade hoppat på det här direkt. Jag känner mycket för det här, säger han och tillägger att föreningens nuvarande skick är något som stör honom.
– Det som oroar mig mest just nu är det här med ekonomin. Leksand hade en rekonstruktion för två år sedan och det här får inte bli värre nu.

Jonsson var lagkapten i Leksand mellan 1989 och 1998 och följer sin gamla klubb noggrant. Han säger till DT att han tror sig veta varför klubben haft så stora problem att få verksamheten på rätt köl.
– Tittar man de senaste tio till 15 åren, det har bytts ut alldeles för mycket människor. Det är folk i styrelsen, det är sportchefer, det är vd:ar. Det finns ingen kontinuitet. Det där går hand i hand. Jag tycker inte alls det var helt fel det Sjur Robert Nilsen var inne på: Att laget och klubben behöver ha ett par säsonger för att samla ihop sig. Utbilda spelare och försöka gå den vägen. Jag tror att de allra flesta hade ställt upp på det.

Den här artikeln handlar om: