Sök
UPPVISNING. Toni Rajalas drömmål gav Luleå tre poäng mot Växjö.
Växjö Lakers HC

Magiskt Rajala – finländarens drömmål gav Luleå ny seger

Luleå är på gång. På lördagen kom den fjärde segern på de fem senaste matcherna när Växjö besegrades med 2-1 på hemmais efter att den finske trollkarlen Toni Rajala fört laget till seger med ett av säsongens vackraste mål.

Det ser bättre och bättre ut för höstens stora besvikelse i SHL, Luleå Hockey. Den senaste tiden har segrarna börjat komma allt mer frekvent och lagets försvarsspel har stabiliserats efter en svag inledning på säsongen.

Mot formstarka Växjö tog norrbottningarna sin fjärde seger på de fem senaste matcherna och detta tack vare ett riktigt vackert mål av Toni Rajala. Finländaren svarade för en vacker soloshow när han gjorde det matchvinnande 2-0-målet i den andra perioden. Efter att ha fått pucken av backen Markus Oscarsson i mittzonen tog han sig synnerligen elegant runt landsmannen Ville Varakas innan Cristopher Nihlstorp i målet tappade in Rajalas avslut.

Richard Gynge reducerade när han styrde in Tuomas Kiiskinens skott med drygt fyra minuter kvar att spela, men Joel Lassinantti i hemmakassen höll tätt resten av vägen och fick en seger i sin comeback efter en månads frånvaro på grund av sina höftproblem. Under sin tid på skadelistan har han sett hur Luleå blivit allt bättre.
– Vi har varit medvetna om att vi har mycket att jobba på. Vi har tagit steg framåt och i de senaste matcherna har vi spelat med en tätare defensiv och det är ju där man måste börja. Framåt vet vi att det kommer att komma eftersom vi har så många skickliga spelare, säger han till C More.

Anton Hedman gjorde också mål för Luleå, som är nia tabellen.

 

Den här artikeln handlar om: