Sök
Anton Karlsson.
Nyheter

JVM-forwarden utslagen – skadades när Leksand föll på övertid

Det är ett frågetecken för forwarden Anton Karlssons medverkan i JVM som startar om mindre än två veckor. I kvällens bortamöte med Tingsryd blev Leksands forward utslagen efter en kollision med Kevin Ekman Larsson sent i den tredje perioden. 19-åringen, som är utlånad till Leksand av Frölunda, blev i måndags uttagen till sitt tredje JVM. Nu återstår det att se om han kommer till spel där.

Matchen vann serieledande Tingsryd med 5-4 efter straffar. Detta efter en vildsint match som gick fram och tillbaka. Leksand hade 3-2 i tredje perioden när hemmalaget vände på steken via två snabba mål. Formstarke Tobias Forsberg såg dock till att ge Leksand nytt liv när han kvitterade med sitt tredje mål i matchen drygt fem minuter före slutet.

I förlängningen sköt sedan Adam Åkesson segermålet för hemmalaget, som har tre poäng till godo på AIK i toppen. Övriga Tingsrydsmål svarade Drew Paris, Jonathan Johnson, Robin Olsson och Alexander Ruuttu för.

Leksand, som är nia på samma poäng som åttan Pantern ovanför playoff-strecket, fick sitt första mål i matchen från backen Robin Jacobsson.

Den här artikeln handlar om: