Sök
Michael Haga.
Nyheter

Norsk spets fällde avgörandet i Karlskoga

Han har varit en av de största positiva överraskningarna i Hockeyallsvenskan den här säsongen. När Almtuna tog två viktiga poäng i bortamötet mot Karlskoga klev Michael Haga fram på nytt. Med två mål, inklusive avgörandet på övertid, var norrmannen tungan på vågen för Uppsala-laget i 5-4-segern.

Länge och väl såg det dock ut som att Almtuna skulle få med sig samtliga tre poäng från Nobelhallen. Det var först med fem sekunder kvar att spela som veteranen Christian Berglund, framspelad av tvåmålsskytten Daniel Wessner, fixade en poäng åt hemmalaget.

Glädjen blev ändå kortvarig för Karlskoga efter Hagas avgörande i övertidsspelet. I och med de två fullträffarna tog 23-åringen steget upp på andraplats i såväl mål- som poängliga med sina 16 mål och 15 assist. Han övertrumfas just nu bara av Marcus Nilsson, i just Karlskoga, i den allsvenska poängtoppen.

Utöver Haga noterades också Linus Rotbakken, Victor Rollin-Carlsson, Emil Larsson och Sebastian Hartmann för två poäng vardera för gästerna, medan Henrik Björklund och Erik Thorell stod för samma poängskörd hos Karlskoga. Poängbäst i matchen var dock Wessner med sina två mål och en assist.

I och med segern skaffar sig Almtuna lite distans till lagen under slutspelsserie-strecket. Man har nu fyra pinnar ner till Pantern, Timrå och Leksand, som jagar närmast bakom.

Den här artikeln handlar om: