Sök
PETAD. Ryan Johansen (19) ställdes utanför laget av John Tortorella. Nu kan han trejdas.
Nyheter

Tortorella petade stjärnan – då bröts förlustsviten: ”Kan inte se det som ett straff”

John Tortorella har aldrig varit rätt för att ta kontroversiella beslut. Så heller inte i natt. Inför Columbus Blue Jackets möte med Arizona Coyotes i natt valde han att peta stjärncentern Ryan Johansen. Då passade laget på att bryta sin fem matcher långa förlustsvit.
– Ni ville ha underhållning. Jag har inget annat ord för det, säger Tortorella efter Blue Jackets 7-5-seger i Glendale.

Trejdryktena kring Ryan Johansen har tagit nya tag. I natt petades den 23-årige centern av John Tortorella inför Columbus bortamöte med Arizona. Avsaknaden av fjolårets 71-poängsman märktes knappt. Blue Jackets sköt sju mål mot Coyotes och vann den vilda drabbningen med 7-5 och bröt därmed sin fem matcher långa förlustsvit.
– Ni ville ha underhållning, Jag har inget annat ord för det. Själv blev jag inte underhållen, men jag är säker på att ni blev det, sade Tortorella till nhl.com efter vinsten.

Ryan Johansen har 22 poäng på 31 matcher den här säsongen. Han hade varit poänglös i tre raka fajter innan Tortorella valde att ställa honom åt sidan. Bland det första coachen gjorde efter att ha tagit över sin nya klubb var att bänka den tilltänkte förstacentern. Nattens petning lär öka spekulationerna om att det finns en konflikt mellan de båda, även om Tortorella gjort sitt bästa för att påstå motsatsen.
– Han är en viktig spelare i vår organisation. Det här är som att trycka på reset-knappen för honom, få honom att förstå vad vi vill ha, inte bara när det gäller poäng utan även i spelet, sade Tortorella till Columbus Dispatch inför matchen.
– Man ska inte se det här som ett straff. Det är en del av processen med honom.

I Johansens frånvaro klev en svensk fram och glänste. Efter en blek start på säsongen har Alexander Wennberg klivit fram och blivit en allt större nyckelspelare för Blue Jackets. I natt svarade han för ett mål och två och assist. Sju av de tio poäng (2+8) han har svarat för på 22 matcher den här säsongen har kommit i de fem senaste matcherna. Brandon Saad och Cam Atkinson hade också 1+2 vardera i matchen.

I Arizona hade Anders Lindbäck en tung natt. Han byttes ut efter att ha släppt in fyra mål på tio skott halvvägs in i matchen. Det lär öka pressen på general managern Don Maloney att värva en ny målvakt i skadade Mike Smiths frånvaro.

Oliver Ekman Larsson och Nicklas Grossmann hade varsin assist för Coyotes.

Arizona – Columbus 5-7 (1-2, 3-3, 1-2)
Arizona:
Tobias Rieder 2 (8) (Oliver Ekman Larsson, Nicklas Grossmann), Antoine Vermette (4), Viktor Tikhonov (1), Jordan Martinook (4).
Columbus: Brandon Saad (11) (Alexander Wennberg), Matt Calvert (5), Alexander Wennberg (2), Cam Atkinson (10), Nick Foligno (5), David Clarkson (1), Brandon Dubinsky (6) (Wennberg).

Den här artikeln handlar om: