Sök
Pontus Netterberg.
Västerås IK

Drömstart med drömmål gav Pantern segern

Det var en viktig match för båda lagen när Västerås gästade Pantern i kväll. Och det var Pantern som gick segrande ur striden – efter en drömstart med två mål på fem minuter.

Efter att Kalle Östman inlett målskyttet dryga tre och en halv minut in i matchen dröjde det inte länge innan Pontus Netterberg gjorde 2-0 – och han gjorde det med ett riktigt drömmål. Först lurade han bort en Västeråsback ordentligt med en klassisk lilla gubben-fint, innan han lurade bort Marcus Dahlbom i Västeråsmålet nästan lika ordentligt med en backhanddragning.

Västerås reducerade sent i den första perioden, men närmare än så kom aldrig gästerna. I stället var det Patrik Blomberg som satte spiken i kistan fram till 3-1 med knappt fyra minuter kvar att spela.

Förlusten innebär att avståndet ökar för Västerås upp till topplagen Tingsryd och AIK. För Pantern betyder segern dock att man skapar sig en liten lucka ned till bottenlagen.

Den här artikeln handlar om: