Sök
Fredrik Claesson.
Ottawa

Fjärde säsongen i AHL – nu kallas svenske backen äntligen upp till Ottawa

Det tog sin tid, men flera års slit har äntligen betalat av sig för Fredrik Claesson. Efter att ha varit i Binghamton Senators sedan säsongen 2012/13 har backen äntligen blivit uppkallad till NHL och Ottawa för första gången.

Ottawa är blåslagna på backsidan. Man har sedan tidigare Cody Ceci på skadelistan, och innan gårdagens match mot Boston Bruins missade också Marc Methot morgonvärmningen. Dessutom åkte Mark Borowiecki på en hård smäll från Brad Marchand under matchen som tvingade honom att tillfälligt lämna isen.

Första chansen till NHL-debut för Claesson kommer redan i natt, när Ottawa tar emot New Jersey. Samtidigt som svensken kallas också backkollegan Michael Kostka upp från AHL.

Den här artikeln handlar om: