Daniel Mannberg.

”Jag tycker det är jävligt pinsamt”

Djurgården tog en stark bortaseger mot Brynäs, efter att ha vänt 0-1 till 3-1. Men det kunde ha varit 2-2, när Pathrik Vesterholm överlistade Mikael Tellqvist. Ett mål som dömdes bort på grund av att Daniel Mannberg störde Djurgårdsmålvakten.
– Jag vet inte hur fan jag ska undvika honom där, dundrar Mannberg till CMore.

Brynäs dominerade totalt i inledningen av matchen mot Djurgården, och tog också ledningen när Greg Scott sköt sitt första mål på tolv matcher. Men en storspelande Mikael Tellqvist höll såg till att hemmalaget inte fick utdelning på mer än ett av sina 18 skott i inledningsperioden.

Djurgården kom tillbaka ordentligt i den andra. Emil Lundberg sköt två mål, och dubblade sin målskörd från två till fyra.
– Jag har stått utanför laget mycket, så jag har jobbat hårt utanför för att ta mig in igen. Det är kul att få hjälpa laget med ett par mål nu när jag får chansen, säger Lundberg.

Matchens stora händelse kom sent i den andra perioden. Efter en rörig situation framför kassen lyckades Pathrik Vesterholm valla in pucken via Tellqvist. Målet dömdes dock bort då Daniel Mannberg ansågs störa Djurgårdsmålvakten i målgården. Ett beslut som Mannberg inte direkt var enig med domarna om.
– Jag tycker Tellqvist håller klubban runt mig. Jag vet inte hur fan jag ska undvika det där. Men jag blir inte förvånad. Det är inte första gången de dömer bort ett mål. Det är pinsamt. Det är jävligt pinsamt, dundrade han i den andra periodpausen.

I den tredje perioden fortsatte Brynäs trycka på, men ett mycket effektivt Djurgården bröt sin korta förlustsvit på två matcher. Marcus Sörensen stängde butiken med sitt 3-1-mål, som var den tilltänkte målkungens första mål sedan mitten av oktober. Tomi Sallinen spelade fram till samtliga tre Djurgårdsmål.

Åttondeplacerade Djurgården har nu bara fyra poäng upp till tabellfemman Brynäs.