Sök
Strafförlusten var tung, men Malmö har allt att vara stolta över efter poängen mot Frölunda.
SHL

Lång skadelista blev längre – då krigade sig Malmö till poäng i Göteborg

Fem spelare borta sen förra matchen – och ytterligare två som försvann under mötet med Frölunda. Då krigade sig Malmö till en riktigt skön poäng mot serieledarna.
– Jag är stolt både över de nya och de gamla killarna. De ger verkligen de här killarna som kommer in chansen att göra ett avtryck, säger Björn Hellkvist till C More. 

Med fem forwards som spelade i förra matchen på skadelistan var utgångsläget för Malmö tufft inför matchen. Man kom till spel med Fredrik Händemark inlånad från Pantern, och med juniorerna Malte Sjögren och Oliver Olsson i sina respektive SHL-debuter.

Och som om inte det vore nog för Malmö drabbades man dessutom av två ytterligare skador redan i den första perioden. Först fick Stefan Warg en puck på halsen, och bara en kort stund efter det fick Christoffer Forsberg en låg höfttackling av Tom Nilsson på knät. Båda fick enligt rapporter åka till Sahlgrenska under matchen.

Men trots skadeproblemen stod Malmö för en riktig krigarinsats, och tog hem en poäng när Frölunda vann med 3-2 efter straffar.
– Jag är stolt både över de nya och de gamla killarna. De ger verkligen de här killarna som kommer in chansen att göra ett avtryck. De gamla spelarna tar hand om dem på ett utmärkt sätt, och jag tycker att vi följer vår matchritning så långt det är möjligt, sen har vi mycket skador och blir av med två spelare under matchens gång också. Men det är klart att jag är jättenöjd med prestationen, säger Malmös tränare Björn Hellkvist till C More.

Det var faktiskt Malmö som förde spelet under stora delar av matchen, även om man var tillbakatryckta under stunder i den tredje perioden. I slutakten hade man dessutom en straff, men Andreas Thuresson missade chansen att avgöra.
– Jag tycker att vi gör det fantastiskt bra över 60 minuter. Vi hade några små breakdowns men i övrigt är jag jättenöjd med vårt defensiva spel, men jag är faktiskt nöjd med vårt offensiva spel också. Jag tycker att vi skapar mycket chanser i de två första perioderna, säger Hellkvist.

I straffläggningen var det bara Ryan Lasch som lyckades sätta dit pucken. Matchhjälten valde dock att hylla Malmös insats.
– Hatten av för Malmö, de kom hit till Göteborg och spelade hårt. Det kunde ha gått hur som helst för båda lagen, säger han till C More.

Den här artikeln handlar om: