Sök
Sabina Küller.
Nyheter

Damkronorna slog Schweiz i avslutningsmatchen: ”Vi är ett svårslaget lag”

Damkronorna tog hem en seger i avslutningsmatchen av turneringen man har spelat i tyska Füssen. 4-1-segern mot Schweiz, efter mål av Lisa Johansson, Erica Udén, Annie Svedin och Sabina Küller innebär att man tog hem femteplatsen i turneringen där sex lag deltog.
– I första perioden var det byta chanser-hockey, det vill säga igen bra hockeyperiod som vi vill ha det. Sarah Berglind räddade flera svåra lägen. Det blev bättre och bättre ju längre matchen led. Jag tror att fysiken tog ut sin rätt vi orkade mer än vad de gjorde. Det är också positivt att vi spelar matchen ut oavsett resultat, men som helhet var det ingen stor hockeyföreställning, säger förbundskapten Leif Boork till swehockey.se.
– Tre matcher på fyra dagar i en sådan här turnering är precis vad vi behöver inför VM. Vi har en bra egenskap i laget och det är att vi är ett svårslaget lag även då vi inte spelar så bra. Vi har en bra karaktär i laget. Fysiken har blivit bättre och vi orkar. Det är positivt att alla spelare fick spela och ta ansvar, det gör att vi har ett bra urval inför nästa landslagsläger och VM.

Nästa uppdrag för Damkronorna är en 4-nationsturnering i Oskarshamn mellan den 12 och 14 februari.

Den här artikeln handlar om: