Sök
Ryan Johansen mot det som kommer bli hans nya klubb.
Nyheter

Säsongens första stora trejd – stjärnspelarna byts mot varandra

Så har NHL-säsongen fått se sin första stora trejd. Columbus släpper sin store stjärna och sitt framtidshopp, Ryan Johansen, i utbyte mot en av världens största backtalanger Seth Jones.
– Idag lyckades vi för första gången någonsin byta till oss en förstecenter, säger Nashvilles General Manager David Poille.

Efter en trejdmässigt trög säsong i NHL exploderade det under natten. Först bytte Los Angeles till sig föredettingen Vincent Lecavalier, och sen fick vi se säsongens första riktigt stora trejd.

Nashville har de senaste åren haft en av NHL:s bästa backuppsättningar, men saknat den offensiva spetsen. Columbus har haft en tung säsong, och den som stått i fokus har varit storstjärnan Ryan Johansen. Nu är Johansen en Nashvillespelare, samtidigt som klubben släpper backtalangen Seth Jones i motsatt riktning.

Seth Jones är den störste backtalangen som kommit fram de senaste åren, vid sidan av Aaron Ekblad. Ryan Johansen är en All Star-meriterad stjärncenter, med 193 poäng på 309 NHL-matcher som facit.
– Idag har vi lyckats med något vi inte gjort tidigare under klubbens historia. Idag lyckades vi trejda till oss en förstecenter, kommenterade Nashvilles General Manager David Poille.

Ryan Johansen har haft en tung säsong, och relationen med John Tortorella har inte varit speciellt bra. Det har till och med gått så långt att Johansen petats vid ett tillfälle under säsongen.
– Vi har en bra relation, men han är en tränare som är i ditt ansikte hela tiden. Det har funnits lite meningsskiljaktigheter, men det är bara en del av jobbet,  förklarade stjärnan efter att trejden blivit klar.

Columbus tappar nu alltså lagets störste stjärna, men får i stället in en stjärnback att bygga laget kring. Seth Jones valdes som fyra i draften 2013.

Den här artikeln handlar om: