Sök
Ryan Johansen firar ett mål med Filip Forsberg.
Nyheter

Johansen hyllar Forsberg – efter stark Nashville-debut: ”Han gör det lättare för mig”

Det blev visserligen förlust mot Colorado, men Ryan Johansen visade klassen direkt i debuten för Nashville. Med ett mål och en assist var han en av Predators främsta spelare – och efteråt valde han att hylla sin nya svenska kedjekamrat.
– Det är mycket lättare att spela när man har Forsberg vid sin sida, säger stjärncentern.

Nashville har sökt med ljus och lykta efter en stjärncenter ända sedan de kom in i ligan 1997 – och i veckan hittade de honom. I sin första match med Predators efter trejden från Columbus visade också Ryan Johansen att han kommer kunna göra stor skillnad för sitt nya lag.

Kanadensaren behövde inte mer än 2.35 innan han hittat nätet i sin nya klubb för första gången och i den andra perioden i mötet med Colorado spelade han sedan fram sin nya svenska lekkamrat, Filip Forsberg, till ytterligare ett mål. Med James Neal som tredjelänk visade Nashvilles nya toppkedja att de har alla verktyg för att göra livet surt för motståndarna och Johansen trivdes i sin nya omgivning.
– Jag kände mig bekväm därute. Jag gjorde en del misstag i powerplay, men när du har Neal på ena sidan och Forsberg på den andra blir det lättare för mig. De gjorde det lättare för mig och jag hade kul, även om vi inte räckte hela vägen, säger stjärncentern till nhl.com efter debuten.

Nej, hela vägen räckte det inte för Nashville, som förlorade matchen i Denver med 5-3. Såväl Gabriel Landeskog som Carl Söderberg spelade viktiga roller i att förstöra Johansens debut-kväll, då de båda noterades för poäng i matchen. Landeskog sköt Avalanche tredje mål medan Söderberg noterades för två assist.

Två passningspoäng blev det även för Mattias Ekholm, som spelade en betydligt mer framträdande roll i första matchen efter Seth Jones skickats iväg till Columbus i utbyte för Johansen. Med sina 23.40 i istid spelade svensken mer än han gjort i någon annan match tidigare den här säsongen.

Colorado – Nashville 5-3 (2-1, 1-2, 2-0)
Colorado: Jarome Iginla (12) (Carl Söderberg), Cody McLeod (7), Gabriel Landeskog (10) (Söderberg), Tyson Barrie (7), Jack Skille (7).
Nashville: Ryan Johansen (7) (Mattias Ekholm), Ryan Ellis (5) (Ekholm), Filip Forsberg (11).

Den här artikeln handlar om: