151230 VŠsterŒs trŠnare Martin Filander under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Pantern och VIK VŠsterŒs den 30 december 2015 i Malmš. Foto: Christian …rnberg / BILDBYRN / Cop 166 …
Västerås IK

Västerås sparkar tränaren och sportchefen

ANNONS

Laget har floppat i HockeyAllsvenskan under flera månader. Nu agerar klubben och gör sig av med både huvudtränaren Martin Filander och sportchefen Niklas Johansson. Andreas Appelgren och Johan Rosén kommer in som nya tränare.
– Vi har jobbat ihop i två år och känner varandra väl. Han är otroligt skicklig på videocoachbiten och isträningar, säger Andreas Appelgren.

Västerås gör just nu ett praktfiasko i HockeyAllsvenskan. Laget som är byggt att ta en av de två tätpositionerna ligger bara på femte plats och är tretton poäng från andraplatsen.
Laget har dessutom usel form och ligger tredje sist i formtabellen över de 20 senaste omgångarna, med bara 22 inspelade poäng.

Nu agerar klubben, som väntat. Man sparkar tränaren Martin Filander och gör sig även av med sportchefen Niklas Johansson.
– Vi har varit i en väldigt lång svacka sen slutet av oktober. Vi kan inte vänta längre på att laget ska börja vinna igen, och därför gör vi den här ändringen nu, säger klubbdirektören Johan Fägerblad i ett pressmeddelande.

Ny tränare för klubben blir Andreas Appelgren, som ifjol tränade Leksand och dessförinnan både tog upp laget till SHL och räddade kvar laget som nykomling.
Johan Rosén, som han jobbade med i Leksand, kommer in som ny assisterande tränare där Thomas Mitell blir kvar.
– Vi har jobbat ihop i två år och känner varandra väl. Han är otroligt skicklig på videocoachbiten och isträningar. Vi har ett sätt att jobba ihop som jag tycker är väldig bra. Johan är en bra ledare som varit på hög nivå både som spelare och ledare, säger Appelgren om sitt jobb med Rosén.

Att inte bara tränaren Filander får sparken, utan även Niklas Johansson, förklarar klubbens ordförande Camilla Törngren med att man vill tydliggöra den långsiktiga sportsliga planen och att man vill jobba tajtare och närmare junior- och ungdomsverksamheten.
– Niklas Johansson är en duktig sportchef när det gäller många delar, men vi känner inte att han är rätt person att ta oss in i den här framtiden. Vi tror också det kan vara bra att få in lite ny energi och input i sportchefsrollen, säger hon.

Niklas Johanssons har man ännu inte fyllt, utan jobbar för att hitta en lösning. Under tiden bildas en sportgrupp med Nicklas Lidström, Patrik Zetterberg och Per Bäckman.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch