Sök
Malte Strömwall.
Nyheter

Strömwall sköt AIK till serieledning – och sig själv till målligaledning

Malte Strömwall har börjat hitta målet igen. Efter att ha svalnat ordentligt efter sin explosiva säsongsinledning har puckarna börjat trilla in för 21-åringen den senaste tiden. I senaste matchen mot Oskarshamn (4-0) kom 20:e målet för säsongen och i kvällens match mot Pantern sköt han nummer 21 och blev matchvinnare när AIK vann med 3-2.

Målet innebar att Strömwall går upp i eget majestät i toppen av Hockeyallsvenskans målliga efter att ha stuckit förbi Oskarshamns amerikan Mitch Wahl. Samtidigt gick AIK upp i serieledning med en match mer spelad än toppkonkurrenten Tingsryd.

AIK:s övriga mål fixade Eric Norin och Christian Sandberg. Axel Wemmenborn och Emil Sandin replikerade för Pantern, som är nia i tabellen, sex poäng efter åttan Leksand ovanför playoff-strecket.

Den här artikeln handlar om: