Sök
Erik Källgren.
NHL

JVM-keepern höll sin första allsvenska nolla

Han var svensk tredjemålvakt utan speltid under JVM. Efter turneringens slut har Erik Källgren fått desto mer speltid i Hockeyallsvenskan på grund av Dan Bakalas skadesituation i Oskarshamn.

I kväll återfanns det 19-åriga Linköpingslånet återigen mellan IKO:s stolpar när Vita Hästen gästade Be-Ge Hockey Center. Han passade då på att hålla nollan för första gången i allsvenskan genom att stoppa 21 skott när det blev småländsk hemmaseger med 3-0.

Oscar Engsund, Pontus Widerström och Manuel Ågren sköt målen för Oskarshamn medan backen Cameron Burt noterades för två assist. Segern gör att IKO nu delar tredjeplatsen i tabellen med Bik Karlskoga, som möter Mora på hemmais i morgon.

Vita Hästen, som fick se sig passerade av just Oskarshamn, är två poäng efter på femte plats.

 

Den här artikeln handlar om: