Sök
Mattias Ekholm.
Nyheter

Hyllas av coachen efter sina två mål: ”Hade en jäkla match”

Han har inte direkt gjort sig känd som någon större målskytt i NHL, men i natt slog Mattias Ekholm till dubbelt upp. Svensken blev matchvinnare för sitt Nashville, och hyllades efter matchen stort av coachen Peter Laviolette.
– Mattias hade en jäkla match, säger Nashvilletränaren.

Förra säsongen sköt Mattias Ekholm sju mål på 80 matcher, och blev något av en nyckelspelare i Nashvilles urstarka backuppsättning. Den här säsongen har den svenske backen tagit ännu ett kliv, och redan nu tangerat förra säsongens målnotering på bara 48 matcher.

I natt slog den tidigare Mora- och Brynäs-backen till två gånger om när Nashville besegrade Edmonton med 4-1. Efter att Leon Draisaitl gett Edmonton ledningen satte Ekholm såväl 1-1 som 2-1 för sitt Predators, och blev lagets matchvinnare. Efter hjältedådet hyllades han stort av coachen Peter Laviolette, som gillade det han såg av 25-åringen.
– Vi fick ett viktigt kvitteringsmål i den första perioden, och Mattias hade en jäkla match.

Ekholm, som under tiden i SHL var en av ligans främsta offensiva backar, har fått ta en betydligt mer defensiv roll sedan han tog klivet över till Nordamerika. Det här var hans första tvåmålsmatch i NHL.
– Jag vet att det inte är min första prioritet att gör mål, även om det alltid är kul att göra det. Det är viktigt att kunna bidra både offensivt och defensivt, men målen var inte direkt snygga. Det var inte så vi ritade upp före matchen, men det kan jag ta.

Speciellt backens andra mål blev något av en omedelbar klassiker. Han sköt pucken i huvudet på en Edmontonback, via sargen, Cam Talbots byxor, och in i mål.

Filip Forsberg hade också en bra match, och noterade 1+1. Slutspelsjagande Nashville har nu studsat tillbaka efter en tyngre period, och vunnit de två inledande matcherna på en fyra matcher lång bortaresa.
– Med tanke på vilken position vi har är det enormt viktigt att få spela 2-0 i inledningen på den här bortaturnén, säger Mattias Ekholm.

 

Den här artikeln handlar om: