Sök
160123 DjurgŒrdens Tomi Sallinen kliver in i utvisningsbŒset under ishockeymatchen i SHL mellan DjurgŒrden och Malmš Redhawks den 23 januari 2016 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrŒn / Cop 106 …
SHL

Domarna gav 2+10 – Disciplinnämnden ger Sallinen fem matcher

Djurgårdens Tomi Sallinen fick 2+10 minuters utvisning för en huvudtackling i matchen mot Malmö i lördags.
Han tryckte in en axel mot huvudet på Nils Andersson i en sekvens där han valde att inte försöka spela efter pucken överhuvudtaget.
Andersson reste sig snabbt och spelade vidare, vilket innebar att Sallinen slapp matchstraff.

Efteråt anmäldes sekvensen till Disciplinnämnden och på måndagen kom domen. Han stängs av i fem matcher, varav en omvandlas till böter på 25 000 kronor.
Han missar därmed Djurgårdens matcher mot Modo, Linköping, Frölunda och Karlskrona.

”Tomi Sallinen har utdelat en tackling som träffat motspelaren i huvudet. Tacklingen har utdelats från blind-side och Sallinen har drivit upp axeln mot huvudet på motståndaren. Denna typ av tacklingar medför typiskt sett stor skaderisk. Nämnden anser att tacklingen var vårdslös och respektlös och att den bör medföra en avstängning. När det gäller avstängningens längd anser nämnden att tacklingen inte är av sådan karaktär att den omfattas av den skärpning av praxis som nämnden tillämpar från och med innevarande säsong när det gäller allvarliga fall av tacklingar mot huvudet. Nämnden bestämmer avstängningens längd till en tid som motsvarar fem matcher. En av dessa matcher omvandlas till böter i enlighet med det system för kombinationsstraff som tillämpas i bl.a. SHL”, skriver Disciplinnämnden om beslutet.

Den här artikeln handlar om: