Sök
Nyheter

Mora sätter press och stress på Västerås — bara två poäng efter i streckstriden

Västerås genomklappning kan bli kostsam, det kan Mora IK se till. Efter kvällens 4-2-seger mot IK Pantern hemma i Smidjegrav har dalkarlarna i allra högsta grad satt press på krisande Västerås IK ovanför playoffstrecket.

Med elva omgångar kvar av den allsvenska grundserien ligger nian Mora bara två poäng efter västeråsarna, som har en svettig bortamatch mot Vita Hästen i morgon. Stor segerorganisatör för Mora i mötet med Pantern var Alexander Hilmerson. Den hårt skadedrabbade egna produkten låg bakom segerrycket i andra perioden, där han sköt 2-0 och 3-1 — hans tionde och elfte mål för säsongen.

Även Linus Sandin och Linus Johansson blev målskyttar för Mora, som fick två assist från Patrik Karlkvist. Erik Nyström gjorde bägge målen för Pantern, vilket ger honom 13 allsvenska fullträffar den här säsongen.

Pantern är elva i tabellen, fyra poäng efter Mora.

Den här artikeln handlar om: