Sök
MÅLFIRANDE. Joachim Nermark jublar efter Vita Hästens 1-1-kvittering.
Nyheter

Crus Rydbergs ”enkla” straffvariant gick hem: ”Såg att det var brett mellan benen”

Han har bjudit på tekniska konststraffar tidigare — nu gick han på skott. Det funkade också för Victor Crus Rydberg. Genom att vispa in segermålet bakom sin gamle lagkamrat Jacob Johansson fixade han en bonuspoäng åt Vita Hästen i mötet med Mora.
— Jag hade flyt som fick in den via benskyddet, säger matchvinnaren om den matchvinnande 2-1-straffen till C More.

Spelet gick i baklås och effektiviteten lyste med sin frånvaro. Men Vita Hästen kunde ändå gå segrande ur hemmamötet med Mora efter att Victor Crus Rydberg levererat ett nytt straffmål för Norrköpingsgänget. 20-åringen blev den enda målskytten i straffläggningen när det blev vinst med 2-1 och två poäng i Himmelstalundshallen.

Moras kanadensiske back Kevin Gagné hade gett gästerna ledningen i den första perioden med sitt första allsvenska mål. Kvitteringen kom från Joachim Nermark innan den första perioden var färdigspelad. Det var den forne Leksands- och Linköpingscenterns femte mål för säsongen.

Resten av matchen blev mållös, trots att det fanns goda möjligheter för bägge lagen att avgöra. Inte minst i powerplay. Vita Hästen avslutade exempelvis förlängningen med 1.59 i spel fyra mot tre, men visade en total brist på kyla framför gästernas keeper Jacob Johansson. I stället var det straffar som avgjorde och där visade Crus Rydberg den där kylan som hade saknats genom att vispa in pucken mellan benen på målvakten.
— Jag hade nästan tänkt gå in och lägga upp den högt, men sedan såg jag att det var brett mellan benen. Jag hade flyt som fick in den via benskyddet, säger matchvinnaren till C More.
— Jag hade Jacob som målvakt när jag var i i Linköping och vet att han är duktig på straffar. Jag missade två på honom förra matchen, så jag tänkte att jag får gå in och skjuta den här gången.

I Vita Hästens kasse stoppade Linus Söderström 28 av 29 skott.

Hästen är femma i tabellen med sina 69 poäng medan Mora är tia, en poäng efter formsvaga åttan Västerås ovanför playoff-strecket.


Linus Söderström. Foto: hockeysilly.se

Den här artikeln handlar om: