Veckans Lag …
Veckans Lag

Veckans Lag #15

ANNONS

En intensiv SHL-vecka, med tre fulla omgångar, har avrundats. Nu tar hockeysverige.se i vanlig ordning ut de främsta spelarna under de senaste sju dagarna.

Johan Holmqvist, Karlskrona
Stod tre matcher under veckan, och vann samtliga tre. ”Honken” har inte storspelat på något sätt, men har såklart en stor del i Karlskronas smått osannolika uppryckning. Kan vara den spelare som håller kvar KHK i SHL.

Daniel Rahimi, Linköping
Har för första gången på några år haft det ganska tufft i SHL, men den senaste veckan har den defensive backen varit GLÖDHET offensivt. Han stod för tre poäng mot Malmö, och följde upp det med en till mot Djurgården. Dessutom var han bra i Linköpings 5-1-vinst mot HV71 under lördagen.

Cory Murphy, Växjö
Har inte nått upp i samma nivå som under sina tidigare år i Växjö, men kanske börjar veteranbacken Murphy varva upp nu. Var starkt bidragande i lagets hemmavinst mot Rögle, som tog laget upp på en kvartsfinalplats.

Alexander Bergström, Karlskrona
Karlskronas offensiva härförare under den gångna veckan. Alexander Bergström har växt in i SHL-kostymen ordentligt, och sköt fyra mål och totalt sex poäng under de tre segermatcherna i veckan. Karlskronas kanske viktigaste offensiva spelare.

Joachim Rohdin, Karlskrona
Han har fört en ganska anonym tillvaro i topplag som Brynäs (vid klubbens SM-guld), samt Färjestad och Linköping. Nu har Joachim Rohdin emellertid fått en nyckelroll i Karlskrona, och den ser han ut att trivas i. I storsegrarna mot Örebro sköt han tre mål och spelade fram till två, och blir tredje KHK-spelare att ta plats i veckans lag.

Garrett Roe, Linköping (3)
Garrett Roe avslutar detta lag, som nästan enbart består av spelare från Linköping och Karlskrona. Roe är seriens överlägset hetaste spelare, med hela 13 poäng de sex senaste matcherna. Driver topplaget Linköping framåt, och LHC kan konstatera att man återigen gjort ett nordamerikanskt superfynd.

Veckans… totalsågning I Örebros Johan Wiklander var inte direkt blygsam i sin kritik mot egna laget. Efter att ha förlorat den första perioden mot Karlskrona med 5-0 tog han i ordentligt i intervjun med C More. ”Det är katastrof. Det är helt jävla otroligt. Så jävla dåligt. Jag fattar inte vad vi håller på med”.

…totalsågning II  Frölunda var inne i en kort formsvacka under veckan, och spelade sju raka perioder utan mål. Sex av dem med Sören Persson som domare, och det fick storstjärnan Ryan Lasch att gå i taket. ”Två matcher i rad nu, och han har inte gett Frölunda ett enda powerplay”, skrev han bland annat. Sen beordrade Frölunda honom att ta bort tweetsen. Rimligt, ändå.

… hjärnsläpp Mathias Tedenby ska vara en av HV71:s bärande spelare, men i helgens match mot Linköping förstörde han lagets vinstchanser med sin totalt onödiga hämndutvisning i slutet av den andra perioden. I det efterföljande powerplay-spelet satte Linköping 3-1, och till och med HV71:s tränare Johan Lindbom förklarade i C More sin besvikelse över Tedenbys agerande.

… urladdning Ja, vad ska man säga om Karlskronas vecka, egentligen? Spelet har stundtals sett bra ut den senaste tiden, och nu fick man till slut allt att stämma. Brynäs besegrades med 3-2, och därefter slog man Örebro två gånger om med 4-1 och 8-2. Inför veckan hade man en trepoängare på hela säsongen. Sen tog man tre stycken på fyra dagar.

… skräll Det var nog inte många som trodde Malmö med fem raka förluster skulle kunna hämta poäng i Skellefteå i lördags, men det var precis vad man gjorde. När Joey Tenute satte sitt fjärde mål för säsongen säkrade han dessutom segern efter förlängning i den tuffa bortamatchen. Ett segermål som kan bli värt mycket när säsongen summeras.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 21 april
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
måndag 22 april
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
tisdag 23 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL