Connor McDavid. …
Nyheter

I natt gör McDavid comeback — här är hans nya lekkamrat

ANNONS

Han har inte spelat hockey sedan han bröt nyckelbenet i början av november. Men i natt är Connor McDavid tillbaka på isen när Edmonton Oilers ställs mot Columbus Blue Jackets. Och vid sin sida kommer han att ha en ny lekkamrat — Jordan Eberle.
—Om man ser till att ge honom pucken vid rätt tillfälle så vet man att han kommer att sätta dit den, säger McDavid om Eberle.

37 matcher. Det blev priset som Connor McDavid fick betala för den nyckelbensskada han ådrog sig i mötet med Philadelphia Flyers den 3 november. Men efter operation och flera månader av rehab anses det 19-åriga jättelöftet vara redo för spel igen.

I natt finns han på isen när två av NHL:s poängmässigt sett sämsta lag, Edmonton Oilers och Columbus Blue Jackets, drabbar samman i Rexall Place i Edmonton.
— Läkarna skulle inte låta mig spela om jag inte var hundra procent. De säger att det är säkert att spela, så då är det säkert att spela, säger McDavid till nyhetsbyrån AP.

Under All-Star-uppehållet höll McDavid till i Kalifornien, där han tränade med Oilers farmarlag Bakersfield Condors. Det blev aldrig några AHL-matcher för sommarens draftetta, men väl en hel del träningstid på is som har gett honom möjlighet att komma i gång ordentligt när de flesta andra NHL-spelare har befunnit sig på någon sandstrand i Karibien.

”MÅNGA DAGAR NÄR JAG VAR DEPPIG”

— Jag känner mig definitivt bättre än killarna som var lediga i åtta dagar. Det kändes bra i dag och det kändes bra förra veckan, säger McDavid.
— Det har varit ett test, mentalt sett. Det är tufft, jobbigt för huvudet. Det fanns många dagar när jag var deppig och var tvungen att lyfta mig själv. Det är skönt att kunna lägga det bakom sig nu.

Innan skadeuppehållet matchades McDavid med Benoit Pouliot och Nail Jakupov. Den förstnämnde förväntas finnas vid hans sida även i natt, men där Jakupov tidigare huserade har en annan av Oilers mer prominenta forwards tagit plats, nämligen Jordan Eberle. 25-åringen var skadad under inledningen av säsongen och har aldrig gjort ett byte tillsammans med McDavid.
— Han har de där snabba, riktigt bra handlederna och ett lurigt skott som överrumplar målvakterna många gånger. Om man ser till att ge honom pucken vid rätt tillfälle så vet man att han kommer att sätta dit den, säger Connor McDavid.

Innan skadan hann McDavid samla ihop tolv poäng (5+7) på 13 matcher. Det gör att han, när Oilers har 32 matcher kvar att spela, är 34 poäng efter Chicago Blackhawks ryske forward Artemij Panarin i nykomlingarnas poängliga. Att McDavid ska kunna spurta så pass bra att han blandar sig in i kampen om Calder Trophy, som går till årets rookie, är högst osannolikt. Men å andra sidan är det helt oväsentligt för honom just nu. Han är bara glad att äntligen få möjligheten att spela ishockey igen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 16 april
19:30 Frölunda - Skellefteå SHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch