Sök
Dion Phaneuf var inte helt nöjd med sitt eget agerande i den här situationen mot Henrik Zetterberg
Ottawa

VIDEO: Tuff Ottawadebut för Phaneuf – blir grundlurad av Zetterberg

Trejden som skickade Dion Phaneuf från Toronto till Ottawa överraskade många. I natt var det så dags för den förre Torontokaptenen att göra debut i den nya tröjan, men det var inget vidare varmt välkomnande han bjöds på. Det såg inte minst Henrik Zetterberg till.

Inte nog med att Ottawa föll med 3-1 i Joe Louis Arena. Dion Phaneuf blev också ordentligt lurad av Detroitkaptenen när Zetterberg utökade Detroitledningen till 2-0. Svensken rundade den nyblivne Ottawabacken på utsidan, innan han med en snabb dragning fick pucken under Phaneufs klubba innan han satte upp pucken i nättaket.
– Jag hade velat ha en bättre klubba där. Man måste berömma honom. Jag har min klubba där och han sätter pucken under den. Men jag måste jobba bättre med klubban, säger Phaneuf till nhl.com.

Detroit – Ottawa 3-1 (1-0, 0-0, 2-1)
Detroit: Danny DeKeyser (7), Henrik Zetterberg (10), Darren Helm (5)
Ottawa: Zack Smith (12)

Den här artikeln handlar om: