160217 Fršlundas Nicklas Lasu jublar ihop med Oliver Lauridsen och Tom Nilsson efter att ha gjort avgšrande 3-2 mŒlet under en ishockeymatch i SHL mellan Fršlunda och Karlskrona den 17 februari 2016 i Gšteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRN / Cop 89 …
SHL

KHK nära sen vändning mot Frölunda – då släppte man in mål i PP

ANNONS

Det blev högdramatiskt när Frölunda slog Karlskrona med 3-2 på onsdagskvällen. Karlskrona kvitterade sent i matchen och fick ett ännu senare guldläge att avgöra matchen i numerärt överläge. Istället avgjorde Nicklas Lasu för Frölunda under den där utvisningen.
– Det är gôtt så klart. Speciellt när vi inte spelar hundraprocentigt. Det är skönt att få sätta en i boxen. Det klart det var surt (med deras 2-2-mål) och att vi sen fick en utvisning som var lite tveksam, säger segerskytten Nicklas Lasu.

Efter tre raka förluster i SHL före landslagsuppehållet startade Frölunda upp avslutningsdelen av ligaspelet med att slå Karlskrona hemma med 2-1 och sätta ett stopp för förlustraden.

Men det var Karlskrona som öppnade matchen bäst och gjorde 1-0 genom Kristoffer Söder efter en individuell prestation där han rundade JVM-backen Jacob Larsson på vänsterkanten och snärtade upp pucken i bortre krysset.
– Jag fick med mig mycket fart och såg att deras gubbe var lite sen in på att byta så jag fick lite försprång där. Sen fick jag på ett bra avslut. Det var nästan så att man blev lite förvånad själv, säger Söder till C More.

Joel Lundqvist kvitterade bara 50 sekunder senare, så det var ingen långvarig glädje för Karlskrona. Lundqvists första mål i SHL efter åtta matchers måltorka.
– Det är väl en mer normal tid (mellan målen) för min del… men det klart, det är väl skönt att sätta dit en. Det var ett tag sen, säger Lundqvist som i och med målet gick upp i delad skytteligaledning med Brynäs Nick Johnson på 19 mål.

Frölundas såg länge ut att göra sitt segermål när Oscar Fantenberg dunkade in 2-1 i mitten av andra perioden efter matchens första utvisning.
– Vi vinner en tekning och sen har vi nån variant där uppe som de inte visste upp. Vi har Bengtsson som är lite bättre skytt så jag fick lite mer tid på mig. Men framförallt är det skymningen som gör att den går in. Annars är det ju plockpotatis för honom.

Men Karlskrona kom tillbaka och skapade stor dramatik på slutet. Först hade man en jättechans att kvittera i tredje perioden. Med åtta minuter kvar drog backen Julien Broulliette ett hårt skott i stolpen i ett två-mot-målvakt-läge för KHK.
Därefter kvitterade Mattias Guter till 2-2 med fyra minuter kvar – hans sjunde mål på fyra senaste matcherna – och sedan såg KHK ut att få ett guldläge att avgöra när Frölunda drog på sig sin första utvisning när tre minuter återstod.

Men istället för KHK-mål var det Frölunda som avgjorde när Anton Grundel tappade pucken i ett uppspel i mittzonen och gav Nicklas Lasu chansen att komma fri med Johan Holmqvist och inte göra något mer misstag än att han missade första skottet innan han slog in returen.
– Det är gôtt så klart. Speciellt när vi inte spelar hundraprocentigt. Det är skönt att få sätta en i boxen. Det klart det var surt (med deras 2-2-mål) och att vi sen fick en utvisning som var lite tveksam, säger segerskytten Nicklas Lasu.

– Jag vet att de gärna vill droppa i uppspelen, och sen när jag såg att deras sista gubbe stod still där så var det bara att runda honom.

Mattias Guter, som med sina 17 mål är fyra i SHL:s skytteliga, var av förklarliga skäl besviken efter förlusten.
– Just nu är det väl åt helvete. Vi för det bra och kommer ikapp till 2-2 och sen ger vi bort chansen till poäng.

I och med segern kunde Frölunda ta in tre viktiga poäng på Skellefteå i striden om förstaplatsen i ligan. Skellefteå föll ju mot Linköping igår och plötsligt har den där klara åttapoängsledningen sjunkit till fem.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
tisdag 23 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL