Sök
Nyheter

Sverige pallade favorittrycket – erövrade OS-guldet

Jodå, visst blev det ett nytt svenskt guldfirande i Lillehammer. Det svenska U16-landslaget erövrade idag OS-guldet, efter att ha slagit Tjecken med 3-1 i finalen.

Det svenska U16-landslaget, under ledning av förbundskapten Ylva Lindberg, hade enkelt tagit sig fram till dagens final i Ungdoms-OS. I finalen väntade Tjeckien, och med tanke på att man slog just tjeckiskorna i gruppspelet med 2-0 fick man se sig i att vara favoriter även i dagens final.

Och visst lyckades man palla favorittrycket i Lillehammer. Efter en oavgjord förstaperiod, där Sofie Lundin sköt 1-0 till Sverige innan Tjeckien kvitterade, kom segerrycket i den andra. Då kom såväl 2-1, av Lundin igen, och 3-1 av Agnes Wilhelmsson. Därifrån orkade inte Tjeckien jobba sig tillbaka, utan det blev ett svenskt guldfirande.

Sverige vann skotten med hela 33-10, och var aldrig riktigt hotat på vägen fram mot segern.

USA, Kanada, Ryssland och Finland saknades i turneringen, då de valde att i stället spela med ett herrlag. Bara värdnationen Norge fick ha med ett lag i både herr- och damklassen.

Den här artikeln handlar om: