Veckans Lag …
Växjö Lakers HC

Veckans Lag #17

ANNONS

En sällsynt intensiv vecka, med tre fulla omgångar, har passerat. Nu summerar hockeysverige.se händelserna från SHL, och tar ut Veckans lag för sjuttonde gången den här säsongen.

Jonas Gunnarsson, Malmö
En av de stora överraskningarna den här säsongen, som var utlånad till Pantern i början av säsongen men har utvecklats till solklar förstemålvakt i Oscar Alsenfelts skadefrånvaro. Den här veckan hjälpte han Malmö till åtta poäng, efter att ha storspelat mot Växjö och Luleå.

Linus Hultström, Djurgården (3)
Han gjorde 10 mål i Leksand förra säsongen, och efter lördagens mål mot Brynäs är han redan uppe i samma skörd i Djurgårdströjan. Linus Hultström fortsätter utvecklas mot ett bli en toppback i SHL, och fick med sig 1+3 från den gångna veckan.

Oscar Fantenberg, Frölunda (2)
Tre Kronor-uttagningen verkar ha gjort Oscar Fantenberg gott. Den gångna veckan lossnade det ordentligt rent poängmässigt för Frölundabacken. På tre matcher sköt han ett mål, och spelade fram till fyra stycken.

Ludvig Rensfeldt, Rögle (2)
Efter många års slit har Ludvig Rensfeldt nu tagit sig tillbaka till SHL. Väl tillbaka har han gjort succé med 14 mål, och den gånga veckan slog han till två gånger om för Rögle. Bland annat avgjorde han med en halvminut kvar i bortamötet mot Brynäs – i hemstaden Gävle.

Markus Ljungh, Djurgården (2)
Var, tillsammans med radarpartnern Robin Alvarez, fullständigt briljant i lördagens match mot Brynäs. Markus Ljungh har varit i riktigt gott slag den senaste tiden, och fick med sig 2+2 på tre matcher den gångna veckan. Kan bli en intressant joker för Djurgården i slutspelet.

Liam Reddox, Växjö
Lite i skymundan har Liam Reddox sprutat in poäng den gångna veckan. Han sköt visserligen bara ett mål, men spelade fram till hela fem stycken. Växjökaptenen börjar varva upp inför den viktiga avslutningen på säsongen, där mästarlaget jagar en kvartsfinalplats.

Veckans

…antiklimax Vi förstod att det skulle bli en lugn deadline-dag, med tanke på den svaga marknaden. Men att den skulle bli så här lugn trodde man kanske inte. Det mest dramatiska som hände var att Emil Sylvegård plötsligt försvann från Luleås trupp på swehockey.se. Det säger en del.

… rekord Frölundas megatalang Kristian Vesalainen slog till med karriärens första SHL-mål i lördags. Där och då blev han den yngste icke-svensken någonsin att göra mål i ligan. Dessutom gick han in på fjärde plats om vi också räknar in svenska spelare. Häftigt!

… förlorare Ja, herregud vilken mardrömsvecka det blev för Brynäs. Mot HV71 förlorade man med tre sekunder kvar, mot Rögle med 36 sekunder kvar. Och sen avslutade man veckan med en 5-3-förlust hemma mot Djurgården. Brynäs blev SHL-veckans förlorare.

…iskaos Matchen mellan HV71 och Karlskrona tvingades avbrytas under en lång stund, sedan man lyckats borra sönder ett kylrör under isen. När matchen återupptogs, efter närmare 40 minuter, var KHK hetast och vann med 4-1.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch